Nieuws

Je belastingaangifte: een fluitje van een cent


Vanaf 1 maart kun je jouw belastingaangifte doen via de Belastingdienst. Dit is ook heel belangrijk om te doen als jongere. Bijvoorbeeld wanneer je een student bent en een bijbaantje hebt gehad in 2020, want dan kan je aangifte soms nog wel eens geld opleveren!

De online tool van de Belastingdienst heeft vaak al veel van tevoren voor jou ingevuld. Toch is het heel belangrijk om alles nog een keer te controleren. Want veel aftrekposten (zoals studiekosten, giften, zorguitgaven, kosten van een nieuw huis) zijn niet vooraf ingevuld. En dan zou het maar zo kunnen dat je geld zou mislopen!

Hoe kan CNV helpen?

De Belastingservice van CNV kan jou heel makkelijk helpen bij het doen van je aangifte. Bijvoorbeeld als je tegen problemen aanloopt tijdens het invullen van je aangifte. Of als je het gewoon niet ziet zitten om het zelf te doen. (Je bent niet de enige, trust us!) Zij kunnen het telefonisch, via beeldbellen of misschien fysiek met je doornemen en bovendien is je aangifte bij hen in vertrouwde handen. Uiteraard blijf je wel altijd zelf verantwoordelijk voor je aangifte. Aan het invullen door het CNV kun je bij ons dus geen rechten ontlenen.

Nadat je met ons de aangifte hebt gedaan, krijg je een (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst waarin staat hoeveel belasting je terugkrijgt of nog moet betalen. Mocht dit flink afwijken van waar je samen met ons op gerekend had, neem je zo snel mogelijk weer contact met ons op. Wij helpen je snel en kosteloos verder.

Wat kost het voor leden van CNV Jongeren?

  • Aangifte voor 1 persoon: € 10,- Samen: € 14,-
  • Voorlopige aangifte (VA): € 3,-
  • CNV USB-stick: € 3,-
  • Gratis service voor leden op bijstandsniveau
  • Gratis middeling als de aangifte door het CNV is ingevuld

(Voor niet-leden gelden andere tarieven)

Afspraak maken

Helaas kan dat dit jaar alleen telefonisch,  door te bellen naar 030 – 751 1050. Houd gegevens zoals je e-mailadres, rekeningnummer en lidnummer bij de hand. Je ontvangt een bevestiging van deze afspraak, net als een checklist met alle documenten die je vooraf moet verzamelen. De checklist vind je hier.

Zorg- en huur toeslag

CNV Belastingservice helpt jou als lid ook kosteloos met het aanvragen of wijzigen van je zorg- of huurtoeslag. Dit doen we meestal meteen bij het invullen van je aangifte, maar als het nodig is kunnen we daarvoor ook een aparte afspraak met je maken.

Hele jaar door

Wist je trouwens dat je je fiscale vragen het hele jaar door kunt stellen aan CNV Belastingservice? Bijvoorbeeld bij grote veranderingen in je leven. Denk aan: eerste baan, samenwonen, aan- of verkoop woning, huwelijk, geboorte, kinderopvang, scheiding, overlijden, enzovoorts.

 

Wil je gebruik maken van deze service, word dan voor maar €1,50,- p.m. lid van CNV Jongeren!