REALISTEN Academie

REALISTEN Academie

Jongeren met een arbeidsbeperking verdienen het net als iedereen om een plek te krijgen op de arbeidsmarkt. Dit is voor hen niet altijd even makkelijk. Bij de REALISTEN Academie gaan realisten werkgevers en studenten de realiteit onder ogen laten zien over hoe het is om met iemand met een arbeidsbeperking te werken en belangrijker nog: hoe we met elkaar de schouders eronder zetten om een arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen!

ZonMw heeft de REALISTEN Academie van CNV Jongeren geselecteerd als één van de organisaties die aan de slag gaat met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd, een initiatiefvan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het kabinet wil met de maatschappelijke diensttijd dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. Met de REALISTEN Academie laten we zien hoe je de maatschappelijke diensttijd inricht, zodat ook jongeren met een beperking hier goed aan kunnen deelnemen.

REALISTEN Academie

Wij leiden jongeren met een beperking op en zetten ze in als realist. Een realist is iemand met een beperking die zelfbewust en leergierig is. Deze jongeren kunnen door masterclasses en coaching de skills leren die ze helpen in aanloop tot en op de arbeidsmarkt. Zo kunnen werkgevers en andere jongeren met een beperking van realisten leren hoe de arbeidsmarkt voor iedereen mogelijk gemaakt kan worden. Als realist geven zij voorlichting aan werkgevers, op scholen en spreekuren aan andere jongeren met een beperking. Deze voorlichtingen ontwikkelen wij in co-creatie met de realisten.

Download de volledige flyer met alles wat je moet weten om jezelf aan te melden.

Contact

Wil jij meer informatie over het project of je direct aanmelden voor de REALISTEN Academie? Neem dan contact op met projectleider Janneke Hiddink, via realistenacademie@cnvjongeren.nl of via 030-7511850.