Realisten Academie

RPC-CNV-realisten-persfoto-2400px

Realisten Academie

Jongeren met een arbeidsbeperking verdienen het net als iedereen om een plek te krijgen op de arbeidsmarkt. Dit is voor hen niet altijd even makkelijk.Vandaar dat de Realisten Academie jongeren traint om voorlichtingen en pitches te geven bij organisaties. Deze jongeren ondersteunen we bovendien met trainingen, maar ook met prikkelende meet-ups en een gesloten Facebook Community. Hier kunnen ze al hun tips, tricks en vragen met elkaar delen! Ben jij dus een jongere met een beperking en klinkt je deze community als muziek in de oren? Ook als je geen Realist bent kun je je hier aanmelden

De Realisten Academie is er om jongeren met een beperking persoonlijk te versterken, en door de inzet van hun eigen ervaringsdeskundigheid ook de denk- en werkwijze van de maatschappij ten aanzien van een inclusieve arbeidsmarkt te veranderen.

De Realisten Academie leidt 25 jongeren met een beperking op tot Realist (ervaringsdeskundige). Zij zetten zich in om de inclusie van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen. Door middel van het geven van pitches en voorlichtingen over het leven en werken met een beperking inspireren en activeren zij professionals, studenten, werkgevers en andere jongeren. Daarnaast delen zij in de Realisten Community hun kennis en ervaringen met peers met een beperking, zowel online als offline. Hiermee geven ze deze peers nieuwe inzichten en tools waarmee ze hun eigen regie kunnen vergroten. De community wordt door de jongeren, samen met CNV Jongeren, ontwikkeld.

Met deze aanpakken kunnen we op verschillende niveaus impact maken. Door deelname aan het Realisten-traject krijgen de jongeren een realistischer beeld van de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden, breiden ze hun netwerk uit en ontwikkelen ze belangrijke 21st century skills. Daarnaast halen zij met hun inzet als Realist vooroordelen onderuit en geven ze inzicht aan betrokkenen over wat er nodig is om de inclusieve arbeidsmarkt mogelijk te maken. Zo geven we de doelgroep een stem in zaken die hen aangaan!

 

WIJ ZOEKEN REALISTEN!

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar? Heb je een beperking, ben je leergierig, wil je een voorbeeld zijn voor anderen en daarnaast jouw eigen baankansen vergroten? Lees dan snel de factsheet en meld je aan!

Bekijk de factsheet:

De REALISTEN BIJ U OP BEZOEK?

In de pitch voor organisaties delen de realisten hun eigen, persoonlijke, inspirerende en eerlijke verhaal om bedrijven te laten zien hoe een inclusieve arbeidsmarkt goed mogelijk is. Van event, werkgeversbijeenkomst tot teamoverleg, overal kunnen zij aansluiten met hun pitch om jou en je collega’s de realiteit onder ogen te laten zien over het werken met een arbeidsbeperking.

De voorlichting

De Realisten komen in duo’s langs op scholen om een voorlichting te verzorgen van 45 minuten waarin zij in gesprek gaan met de studenten aan de hand van stellingen, hun eigen persoonlijke verhaal en ervaring en door middel van een praktische werkvorm.
Zij staan voor heel diverse groepen, van een klas HRM tot Social Work studenten, van praktijkonderwijs tot universiteit en van groepen studenten zonder tot met een functiebeperking.

Contact

Interesse in een pitch of voorlichting? Neem dan contact op via 030-7511850 of via realistenacademie@cnvjongeren.nl

Aanmelden en op-maat advies is mogelijk bij onderstaande contactpersoon.

Janneke Hiddink
Projectleider REALISTEN Academie, Week van de Realist en Maatschappelijke diensttijd

realistenacademie@cnvjongeren.nl | 030-7511854 | LinkedIn |

De Realisten Academie wordt mede mogelijk gemaakt door FNO en VSB Fonds.