Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen!

Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen!

Een gelijkwaardige arbeidsmarkt is waar we van dromen. De realiteit wijst echter uit dat we daar nog niet zijn. Om van deze droom werkelijkheid te maken is het van groot belang dat de beeldvorming rondom jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt verandert. Om dit te bereiken moeten niet alleen jongeren met een arbeidsbeperking bewust worden van hun mogelijkheden en vaardigheden, maar ook – en misschien vooral – de rest van de maatschappij. En daar hebben we iedereen voor nodig!

Tijdens de Realisten Academie 2.0  volgen jongeren een professionele training, ontwikkelen ze zichzelf aan de hand van keuzemodules, vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt en bouwen ze een groot – sociaal en professioneel – netwerk op. Vervolgens gaan ze bij organisaties langs om hun verhaal en ervaringen te vertellen. En zo veranderen we samen de beeldvorming rondom jongeren met een (arbeids)beperking en zetten we ons in voor een arbeidsmarkt voor iedereen!

Wat kun jij doen?

Vraag als organisatie/school/onderneming een pitch of voorlichting aan!

De Realisten bieden unieke inzichten aan jou, je organisatie en onze maatschappij. Start je met je organisatie het gesprek over onjuiste aannames en vooroordelen? En willen jullie nieuwe inzichten verkrijgen én concrete veranderingen inleiden? Nodig dan (hier!) een Realist uit bij bijvoorbeeld bij jouw teamoverleg, (netwerk)bijeenkomst, congres of les!

Word Realist!

Naast jezelf persoonlijk ontwikkelen, wil je aan anderen laten zien dat jongeren met een arbeidsbeperking ook een vaste plek op de arbeidsmarkt verdienen. Interesse in het deelnemen aan een maatschappelijke diensttijd-project heb je ook! Denk je nu, ‘maar dat ben ik…’ Geweldig, meld je dan hier aan als Realist!

Meer info

Meer info over het project vind je op: www.realistenacademie2-0.nl. Kun je daar toch nog niet alle informatie vinden die je zoekt, stuur dan een e-mail naar: info@realistenacademie2-0.nl.

 

De ‘Realisten Academie 2.0: samen voor gelijke kansen!’ is een doorontwikkeling van het zeer succesvolle en bewezen CNV Jongeren-project ‘Realisten Academie’. Deze 2.0-versie is een initiatief een maatschappelijke diensttijd-project van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. En wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. 

Janneke Hiddink
Projectleider Realisten Academie 2.0

info@realistenacademie2-0.nl | 030-7511854 | LinkedIn |