Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers

Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers

Met de Realisten Academie 2.0 werken we aan positieve beeldvorming en doorbreken we taboes rondom arbeidsbeperkingen. Jongeren met een arbeidsbeperking leiden we gratis op tot Realist 2.0. Hun persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgt een boost. Met een ervaringsverhaal of een pitch gaan ze het land in. Hiermee laten zij hun kwaliteiten en mogelijkheden zien bij organisaties of scholen. Een buddy begeleidt hen hierbij.

De Realisten Academie 2.0 draagt bij aan de bewustwording van de mogelijkheden en vaardigheden van jongeren met een beperking. Naast het indammen van het coronavirus en het overeind houden van de economie is het belangrijk dat we ook aandacht houden voor een maatschappij waarin iederéén kan meedoen.

Dus: Ben je een jongere met een arbeidsbeperking? Word Realist! Wil je een jongere met een arbeidsbeperking begeleiden? Word buddy! Wil je jouw collega’s of studenten inspireren met een ervaringsverhaal of een pitch? Doe mee! Meer informatie over wat jij kunt doen vind je hieronder.

Nodig een Realist 2.0 uit!

In onze maatschappij bestaat vaak op voorhand al een beeld van jongeren met een arbeidsbeperking. Daardoor blijven hun arbeidskansen achter. Met de Realisten Academie 2.0 willen we het taboe doorbreken en gelijke kansen voor deze jongeren creëren. Daar kan jij bij helpen! Met hun persoonlijke, eerlijke en inspirerende ervaringsverhaal nemen ze je mee in hun leerproces en vertellen ze over hun persoonlijke ervaringen en inzichten.

Realisten zijn jonge ervaringsdeskundigen die hun unieke kijk op de arbeidsmarkt uitdragen bij organisaties en scholen. Dit kan in de vorm van een:

  • Pitch: het persoonlijke verhaal van een Realist in een notendop van ongeveer 10 minuten met achteraf de mogelijkheid voor vragen en terugkoppeling.
  • Ervaringsverhaal: een interactief gesprek van ongeveer 45 minuten waarin onder meer het persoonlijke verhaal van een Realist en prikkelende stellingen worden besproken.
    Wil je ook jouw studenten of collega’s inspireren met hun verhaal? Help mee om de inclusie van de jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen en meld je aan!

Word Realist!

Vind je het lastig om met een arbeidsbeperking een passende baan te vinden? Wil jij je inzetten voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt? Wil je met jouw verhaal anderen inspireren en activeren? Met de Realisten Academie 2.0 helpen wij jou daarbij. We leiden je professioneel op, helemaal passend bij jouw persoonlijke situatie. Zo doe je tegelijkertijd ook arbeidsmarktvaardigheden op. Je staat er niet alleen voor. De trainers zijn toegankelijk voor al je vragen en daarnaast kan je dit traject met een buddy doorlopen. Deelname aan de Realisten Academie 2.0 is gratis. Je maakt vrienden, je vergroot je vaardigheden en netwerk. Bovendien wordt je inzet en motivatie ook financieel beloond. Dus pak die kans en word Realist!

Word buddy!

Ben je een jongere (met of zonder beperking) en op zoek naar een stage, vrijwilligerswerk of werkervaring? En vind je het leuk om een jongere met een arbeidsbeperking, de Realist 2.0, te begeleiden? Dit kan iemand zijn die bij jou in de buurt woont, een vergelijkbare studie volgt, dezelfde interesses heeft of jullie leervragen sluiten goed bij elkaar aan. Je helpt de Realist met bijvoorbeeld praktische ondersteuning. Meld je aan!

Meer info

Meer info over het project vind je op: www.realistenacademie2-0.nl. Kun je daar toch nog niet alle informatie vinden die je zoekt, stuur dan een e-mail naar: info@realistenacademie2-0.nl.

De ‘Realisten Academie 2.0: samen voor gelijke kansen!’ is een doorontwikkeling van het zeer succesvolle en bewezen CNV Jongeren-project ‘Realisten Academie’. Deze 2.0-versie is een initiatief een maatschappelijke diensttijd-project van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. En wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. 

Jasper Stoorvogel
Projectleider Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers

info@realistenacademie2-0.nl | j.stoorvogel@cnvjongeren.nl | 0628866577