REALISTEN Academie

RPC-CNV-realisten-persfoto-2400px

REALISTEN Academie

Jongeren met een arbeidsbeperking verdienen het net als iedereen om een plek te krijgen op de arbeidsmarkt. Dit is voor hen niet altijd even makkelijk. Bij de REALISTEN Academie gaan realisten werkgevers en studenten de realiteit onder ogen laten zien over hoe het is om met iemand met een arbeidsbeperking te werken en belangrijker nog: hoe we met elkaar de schouders eronder zetten om een arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen!

ZonMw heeft de REALISTEN Academie van CNV Jongeren geselecteerd als één van de organisaties die aan de slag gaat met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het kabinet wil met de maatschappelijke diensttijd dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. Met de REALISTEN Academie laten we zien hoe je de maatschappelijke diensttijd inricht, zodat ook jongeren met een beperking hier goed aan kunnen deelnemen.

REALISTEN Academie

Wij hebben 24 jongeren met een beperking opgeleid om ze in te zetten als realist. Een realist is iemand met een beperking die zelfbewust en leergierig is. Als realist geven zij pitches aan werkgevers, voorlichtingen op scholen en spreekuren aan andere jongeren met een beperking. Deze voorlichtingen zijn ontwikkeld in co-creatie met de realisten. Een pitch of voorlichting binnen uw organisatie of school? Dat kan, deze zijn nu aan te vragen!

De pitch

In de pitch voor organisaties delen de realisten hun eigen, persoonlijke, inspirerende en eerlijke verhaal om bedrijven te laten zien hoe een inclusieve arbeidsmarkt goed mogelijk is. Van event, werkgeversbijeenkomst tot teamoverleg, overal kunnen zij aansluiten met hun pitch om jou en je collega’s de realiteit onder ogen te laten zien over het werken met een arbeidsbeperking.
Bekijk hier de flyer met meer informatie over de pitch voor organisaties.

De voorlichting

De REALISTEN komen in duo’s langs op scholen om een voorlichting te verzorgen van 45 minuten waarin zij in gesprek gaan met de studenten aan de hand van stellingen, hun eigen persoonlijke verhaal en ervaring en door middel van een praktische werkvorm.
Zij staan voor heel diverse groepen, van een klas HRM tot Social Work studenten, van praktijkonderwijs tot universiteit en van groepen studenten zonder tot met een functiebeperking.
Bekijk hier de flyer met meer informatie over de voorlichting voor scholen

Contact

Wil jij meer informatie over het project of direct een pitch of voorlichting aanvragen? Neem dan contact op via Realistenacademie@cnvjongeren.nl of bel 030-7511866