Realisten Community

Realisten Community

Van jongeren met een arbeidsbeperking krijgen we vaak signalen over beleid en systemen die in de praktijk niet werken of bijvoorbeeld over het vinden en behouden van werk. Dat soort signalen zijn ontzettend waardevol voor onze vereniging en de werkgroep Participatie, waarin we opkomen voor de belangen van jongeren op de arbeidsmarkt en ons richten op inclusie. Om die jongeren mee te laten praten hebben we de Realisten Community opgezet. Hét platform voor jongeren met een arbeidsbeperking om elkaar online te ontmoeten, tips en ervaringen uit te wisselen en mee te denken over thema’s die hen aangaan.

De Realisten Community biedt de mogelijkheid om als jongere met een arbeidsbeperking ook écht van je te laten horen. En om mee te praten over thema’s die hen aangaan. Op het platform kunnen ze eenvoudig via een forum een vraag stellen, een vraag beantwoorden, persoonlijke ervaringen delen en meepraten over diverse thema’s. Door jongeren zélf een stem te geven kunnen wij vanuit CNV Jongeren onze onderwerpen nog beter laten aansluiten op de belangen van jonge mensen. Dit nemen we mee in onze standpunten, gesprekken met beleidsmakers en de politiek.

Naast een plek om elkaar te ontmoeten is de Realisten Community ook een platform om met elkaar in contact te blijven. Jongeren leren andere jongeren met een beperking kennen. Zo zijn er al veel mooie contacten ontstaan!

Heb jij je nog niet aangemeld? Klik hier.

REAL TALK | 29 JUNI 2021 | 19:00-20.30 uur

Wist je dat er naast interactie op het online platform ook Real Talks worden georganiseerd?

Op dinsdag 29 juni staat de tweede Real Talk op de planning van 19.00 tot 20.30 uur. We starten met een korte kennismaking, waarna CNV Jongeren voorzitter Justine Feitsma in gesprek gaat met leden van de werkgroep en professionals om antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoe zet CNV Jongeren zich in voor participatie en een inclusieve arbeidsmarkt?’.

Thema’s die voorbij komen:

  • De Participatiewet
  • Het doelgroepregister
  • Werken moet lonen: hoe ziet dat eruit?
  • Visie en standpunten van CNV Jongeren

Ook bieden we je tijdens de Real Talk voldoende ruimte om zelf vragen te stellen. Kortom: je sluit de online avond af met veel nieuwe kennis en informatie over dit belangrijke thema.

Ben je tussen de 14 en 35 jaar en wil jij hier wel meer over horen en leren? Start dan nu met impact maken op jouw carrière! Meld je hieronder aan en geef meteen aan welke vraag jij beantwoord zou willen hebben*.

De Realisten Community is te vinden op www.realistencommunity.nl.

Meer informatie? Mail naar: j.hiddink@cnvjongeren.nl.

*Alle e-mailadressen worden enkel voor het event opgevraagd.

Let op: de Real Talk waarvoor je je aanmeldt is alleen voor jongeren met een arbeidsbeperking tussen de 14 en 35 jaar.