ToekomstAcademie – module Onderwijs en Arbeidsmarkt

ToekomstAcademie – module Onderwijs en Arbeidsmarkt

De laatste jaren is het aantal statushouders in Nederland gegroeid. Voor jonge statushouders is integratie in wijk, stad en land erg belangrijk, zodat zij hun talenten ontwikkelen en dromen kunnen najagen. En minstens zo belangrijk: dat ze kennismaken met onze cultuur en leren hoe zij als Nieuwe Nederlander zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij. De module ‘Onderwijs en Arbeidsmarkt’ van CNV Jongeren stoomt deze jongeren klaar om concrete stappen te ondernemen voor hun toekomst!

CNV Jongeren, New Dutch Connections en het Kansfonds bundelen de krachten om Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) kennis te geven van het Nederlandse onderwijssysteem en de arbeidsmarkt. 25 Utrechtse jongeren maken in het najaar van 2018 in zes masterclasses kennis met de werkcultuur, de Nederlandse arbeidsmarkt, studie mogelijkheden, bedrijven en worden zij gestimuleerd ondernemend te zijn. De masterclasses zijn onderdeel van onze module Onderwijs en Arbeidsmarkt en opgenomen in het programma van de ToekomstAcademie van NDC. De masterclasses worden verzorgd door experts – werkenden met een bepaalde expertise – en peers – jongeren die hun eigen ervaring delen. De avonden zijn inspirerend, interactief en gemoedelijk met avondeten.

Naast de wekelijkse masterclass, worden de deelnemers gekoppeld aan een coach. Coaches vinden het leuk om voor een aantal maanden een jongere onder hun hoede te nemen. Ze delen tijdens informele ontmoetingen hun netwerk, inzichten en zijn een positieve steun tijdens het programma en daarna.

Contact

Wil jij meer informatie over het project of graag een bijdrage leveren? Neem dan contact op met projectmedewerker Isabelle Mertens, via i.mertens@cnvjongeren.nl of 030-7511850.