MBO Topacademie

MBO Topacademie Eindevent Alfa-college, jaar 2 230519 fotograaf Gerhard Taatgen low-res-68

Excellentieprogramma voor mbo-studenten

MBO Topacademie

MBO Topacademie is hét excellentieprogramma voor mbo-studenten die meer uit zichzelf willen halen en zich goed willen voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen. Onder begeleiding van trainers, rolmodellen uit het bedrijfsleven en peers leren de studenten vakoverschrijdende vaardigheden zoals kritisch denken, authentiek presenteren en creativiteit. Het programma is ontwikkeld door CNV Jongeren en Diversion, in samenwerking met mbo-instellingen en het bedrijfsleven.

Ben jij de top van morgen?

 

MBO Topacademie is bedoeld voor studenten met ambitie, die méér willen en kunnen. Door middel van Masterclasses en werksessies onder begeleiding van Topprofessionals, Toptrainers en Topdocenten gaan studenten aan de slag om het beste uit zichzelf te halen. Zo investeer je als Topstudent in jezelf én versterk je je positie op de arbeidsmarkt van morgen, door nieuwe vaardigheden te leren en aan een sterk netwerk te bouwen.

 

Ken jij de top van morgen?

De mbo-instellingen die zich hebben aangesloten bij de MBO Topacademie herkennen én erkennen excellentie op hun scholen en willen hier graag in investeren. Zij zetten Topdocenten in om het proces van iedere Topstudent te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. De MBO Topacademie biedt een vakoverschrijdend programma aan, dat erop gericht is om student en docent samen te laten werken aan het bouwen van een excellentiecultuur. Het Peer Education-model leidt Topstudenten op tot rolmodel op hun school, zodat nog veel meer studenten worden bereikt.

Werk jij met de top van morgen?

Bedrijven zijn van groot belang voor de MBO Topacademie. Topprofessionals geven studenten een kijkje in de keuken van hun bedrijf, waardoor studenten een concreet beeld krijgen van hun mogelijke toekomstige werkveld. Bedrijven maken op hun beurt kennis met excellente studenten, de Topprofessionals van morgen. Bovendien biedt het MBO Businessnetwerk de kans om contacten in het bedrijfsleven aan te scherpen. Zo dragen bedrijven bij aan een optimale voorbereiding op het werkende leven, en versterken zij tegelijkertijd hun eigen positie.

Aanmelden

Ben je een student, school of bedrijf met hart voor excellentie in het mbo-onderwijs? De kans is groot dat het excellentieprogramma van de MBO Topacademie precies aansluit bij jouw wensen. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op.

Studeer je op het Drenthe College? Kijk dan voor meer informatie op Facebook.

Studeer je op het Alfa-college? Kijk dan voor meer informatie op de website. 

Hanneke Vermue
Projectleider

h.vermue@cnvjongeren.nl | 06 25418223

 

 

 

Topstudenten aan het woord

"Bij de MBO Topacademie heb ik gevonden wat ik zocht: uitdaging én extra motivatie"

Leerling (16)

Bedrijven aan het woord

"Ik hoop dat we door MBO Topacademie jongeren inspirerende voorbeelden mee kunnen geven voor de toekomst"

Frankwin van Beers, Directeur Wildlands

Scholen aan het woord

"Het gaat er om dat je het beste uit jezelf haalt. Dat willen we stimuleren bij studenten"

Albert Bruins Slot, Bestuursvoorzitter Drenthe College

Anderen vinden dit ook leuk