Ambassadeurs van de Zorg

Ambassadeurs van de Zorg

Werken in de zorg en welzijn is waardevol en onmisbaar! Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in de zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg laat toekomstige studenten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn, zodat er meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector.

Het project

CNV Jongeren is initiatiefnemer van Ambassadeurs van de Zorg. Ambassadeurs van de Zorg wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg en in het bijzonder de landelijke campagne #ikzorg. Samen zetten wij ons in om de problemen in de zorg en welzijn aan te pakken. Dit doen wij door ambassadeurs te trainen in communicatie- en presentatievaardigheden, zodat zij vervolgens op een professionele manier hun enthousiaste verhaal over hun ervaringen in de zorg en welzijn kunnen delen met leerlingen die nog hun studiekeuze moeten maken. Op deze manier zorgen wij ervoor dat leerlingen een beter beeld van de zorg- en welzijnssector krijgen en dat zij meer informatie hebben om hun studiekeuze op een juiste manier aanpakken!

Benieuwd naar de resultaten? Bekijk onze infographic van jaar een, infographic van jaar twee en infographic van jaar drie.

Voorlichting aanvragen

Oproep voor middelbare scholen: vraag een voorlichting van de ambassadeurs aan door het aanmeldformulier voorlichting in te vullen en te mailen naar avdz@cnvjongeren.nl.

Download de flyers voor scholen en jongeren!

Aanmelden eindevent 14 december 2022

Eind december sluiten we niet alleen het jaar 2022 af, maar ook weer een traject Ambassadeurs van de Zorg! Daarom nodigen we je geheel in oud-en-nieuw-stijl uit voor een feestelijk eind-/netwerkevent. Ben jij erbij op woensdagavond 14 december? Meld je hieronder aan. Doe dit op tijd, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Je bent van harte welkom bij de Moestuin in Utrecht (Laan van Maarschalkerweerd 2). Om 18.00 uur is de inloop!

Contact

Wil jij meer informatie over het project of het onderwerp? Neem dan contact op met ons via avdz@cnvjongeren.nl of 030-7511850.

aanmelden of meer weten?

Tamara te Winkel
Projectleider Ambassadeurs van de Zorg

t.tewinkel@cnvjongeren.nl | 0625418223