Ambassadeurs van de Zorg

Ambassadeurs van de Zorg

Werken in de zorg en welzijn is waardevol en onmisbaar! Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in de zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg laat toekomstige studenten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn, zodat er meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector.

Belangrijk én leuk nieuws: 17 maart – het ‘Neuzen in je Studiekeuze’ online-voorlichtingsevent!

Twijfel jij ook over je profiel-/studiekeuze die je straks moet maken? Of heb je nog geen idee? Laat je op weg helpen door de Ambassadeurs van de Zorg! Dit zijn jongeren die studeren of werken in de zorg en welzijn. Zij vertellen het eerlijke verhaal over hoe het is om te studeren of werken in de sector en geven antwoord op jouw vragen!

Op woensdag 17 maart organiseren we een online bijeenkomst van 17.00-18.30 uur. In het begin nemen we je mee in de verschillende werelden van de zorg en welzijn: van werken als ambulancebroeder tot werken in een forensische kliniek. Na deze introductie ga je in gesprek met een ambassadeur van jouw keuze en hoor je meer over zijn/haar beroep!

Kortom: meld je aan door het onderstaande formulier in te vullen, want vol=vol! En voor vragen kun je een e-mail sturen naar avdz@cnvjongeren.nl.

 

Het project

CNV Jongeren is initiatiefnemer van Ambassadeurs van de Zorg. Ambassadeurs van de Zorg wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg en in het bijzonder de landelijke campagne #ikzorg. Samen zetten wij ons in om de problemen in de zorg en welzijn aan te pakken. Dit doen wij door ambassadeurs te trainen in communicatie- en presentatievaardigheden, zodat zij vervolgens op een professionele manier hun enthousiaste verhaal over hun ervaringen in de zorg en welzijn kunnen delen met leerlingen die nog hun studiekeuze moeten maken. Op deze manier zorgen wij ervoor dat leerlingen een beter beeld van de zorg- en welzijnssector krijgen en dat zij meer informatie hebben om hun studiekeuze op een juiste manier aanpakken!

Benieuwd naar de resultaten uit het eerste jaar? Bekijk onze infographic!

Benieuwd naar de resultaten uit het tweede jaar? Bekijk onze infographic!

Ambassadeurs gezocht!

De werving van Ambassadeurs van de Zorg jaar 3 is van start! Meld je nu aan als Ambassadeur van de Zorg en help mee om jongeren te enthousiasmeren voor de zorg en welzijn! Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen naar avdz@cnvjongeren.nl.

Voorlichting aanvragen

Oproep voor middelbare scholen: vraag een voorlichting van de ambassadeurs aan door het aanmeldformulier voorlichting in te vullen en te mailen naar avdz@cnvjongeren.nl.

Download de flyers voor scholen en jongeren!

 

Contact

Wil jij meer informatie over het project of het onderwerp? Neem dan contact op met ons via avdz@cnvjongeren.nl of 030-7511850.

aanmelden of meer weten?

Hanneke Vermue
Projectleider Jong & onderwijs 
h.vermue@cnvjongeren.nl | 030-751 1851.