Week van de Realist

Week van de Realist

Inclusie werkt! Maar hoe? Om te laten zien hoe inclusie werkt organiseerde CNV Jongeren van 11 t/m 15 februari 2019 de Week van de Realist! Veel organisaties doen hun best om op de werkvloer plek te maken voor collega’s met een arbeidsbeperking. Met elkaar zijn we goed op weg, maar er staan nog steeds veel mensen te popelen om aan de slag de gaan! Organisaties kunnen veel leren van elkaar en van realisten: werknemers met een beperking die goed weten wat zij wel en niet kunnen. Deelnemende organisaties zijn onder meer: Achmea, Albert Heijn, Asito, Erasmus MC, Geniet in de Weerd, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), Koskamp, NS, Persister, Polygarde, Rabobank, Samen Sterk naar Werk en UWV.

Tour door Nederland

Tijdens de Week van de Realist reisden we door heel Nederland om samen met realisten organisaties te bezoeken. Hier kregen we een kijkje in de keuken hoe zij hun beleid op inclusie hebben vormgegeven. Van de inspirerende verhalen en tips en tops maakten wij een lange en korte videocompilatie die aan het eind van de week in première ging.

resultaten week van de realist

De eerste Week van de Realist was een unieke ervaring voor realisten, organisaties en sociale partners. We blikken terug op een week dat waardevolle handvatten geeft om met inclusie aan de slag te gaan. Hieronder de visuele weergave met de resultaten van deze week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed Bezig! verrassingspakket

Samen kunnen we laten zien hoe inclusie werkt! 150 organisaties bestelden ons Goed Bezig verrassingspakket. Hierin zitten onder meer posters, ansichtkaartjes en een mooie raamsticker. Hiermee kunt u het gesprek aangaan met collega’s, een HARRIE of realist in het zonnetje zetten en aan al uw bezoekers laten zien dat u zich inzet voor een inclusieve werkvloer.

Aanmelden en op-maat advies is mogelijk bij onderstaande contactpersoon.

Janneke Hiddink
Projectleider REALISTEN Academie, Week van de Realist en Maatschappelijke diensttijd

realistenacademie@cnvjongeren.nl | 030-7511854 | LinkedIn |