Harrie Statushouders

Harrie Statushouders

Harrie Statushouders

Dé training om de ideale collega te worden voor een nieuwe werknemer met een andere culturele achtergrond of taalbarrière.

Harries

Hulpvaardig, Alert, Rustig, Realistisch, Instruerend én Eerlijk. Kortom: Harrie! Al bijna tien jaar worden er Harries getraind om collega’s met een arbeidsbeperking te ondersteunen. Mensen met een arbeidsbeperking lopen tegen situaties aan waar anderen zich vaak niet van bewust zijn. Harries leren hierop in te spelen en hun collega’s hierin te ondersteunen. Deze insteek zorgt voor een constructieve uitwerking.

Statushouders

Ondanks dat er veel verschillen zijn op de werkvloer tussen mensen met een arbeidsbeperking en mensen met een vluchtverleden, zijn er ook overeenkomsten. Een belangrijke overeenkomst is dat er bij beide groepen een afstand kan bestaan tussen hen en andere collega’s.

Het is namelijk zo dat statushouders mogelijk uit een andere cultuur komen of de Nederlandse taal nog niet volledig onder de knie hebben. Dit kan op verschillende vlakken voor onbegrip zorgen. Om naar elkaar toe te kunnen groeien is goede communicatie cruciaal.

Harrie Statushouders

Vandaar dat we er hard aan hebben gewerkt om de Harrie-opzet ook aan een andere doelgroep – collega’s van statushouders – te kunnen aanbieden! De Harrie Helpt Statushouders-training zorgt voor handvatten om elkaar beter te leren begrijpen en om van elkaar te leren. Dankzij de interactieve opzet van de training kunnen werkgevers/werknemers bovendien eigen ervaringen uit de praktijk met elkaar bespreken.

 

Harrie Statushouders is een initiatief van CNV Jongeren en is samen met Enspiratie doorontwikkeld tot dé oplossing voor een inclusieve arbeidsmarkt. Dit project wordt tevens gesteund door Instituut Gak, als onderdeel van het programma ‘Een nieuw bestaan, een nieuwe baan.’

 

Wil je meer weten over Harrie Statushouders, lees het hier!

Of meld je direct aan voor de training via dit formulier

Luca Duppen
Projectleider Harrie

l.duppen@cnvjongeren.nl | 06 – 24 81 34 76

Anderen vinden dit ook leuk