Startkabels

Startkabels

Maak werk van jouw talent en help jongeren uit Oekraïne met een nieuwe start

Jeuken jouw handen telkens na nieuws over Oekraïne? Doe mee met ‘Startkabels’: ontwikkel met masterclasses je life skills en organiseer samen met andere Utrechtse jongeren een tof event voor jongeren uit Oekraïne. Om (arbeidsmarkt)kennis en ontmoeting aan te wakkeren. Om iets voor jezelf te doen én voor en ander.

Met startkabels…

…organiseer jij samen met andere Utrechtse jongeren (14-27 jaar) een tof, gezellig en laagdrempelig event voor Oekraïense jongeren. Zo maken zij kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur en jij met die van hen. Je werkt vier weken lang (gemiddeld 7 uur p/w) in ‘taskforces’ aan jullie eigen onderdeel van het event, bijvoorbeeld de organisatie, werving of aankleding. En daar helpen wij je bij met leerzame masterclasses, tussentijdse persoonlijke ondersteuning en intervisie-momenten.

Waarom jouw hulp nodig is

Een nieuw land, nieuwe mensen, een nieuwe cultuur, een nieuwe arbeidsmarkt… Door de schrijnende situatie in Oekraïne hebben veel van je leeftijdsgenoten van de ene op de andere dag hun spullen moeten pakken, op weg naar een onzekere en onbekende toekomst. Eenmaal hier hebben ze behoefte aan werk, maar waar begin je zonder netwerk? Zonder kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur? En zonder Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur met kennis over de Oekraïense cultuur en mensen? Om hen (en jou!) wegwijs te maken op de arbeidsmarkt en kennis en ontmoeting aan te wakkeren is jouw hulp nodig.

Doe mee

  • Ben jij jong (14-27 jaar), kom je uit regio Utrecht en ben je vaardig met de Engelse taal?
  • Wil jij iets voor jezelf doen én je Oekraïense leeftijdsgenoten, je persoonlijk ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten?
  • Ben jij vanaf september 2022 vier weken (7 uur p/w) beschikbaar?

Meld je dan aan voor Startkabels. Stuur een e-mail naar info@cnvjongeren.nl. Heb je nog vragen of twijfels? Dan kun je ook telefonisch contact opnemen via 030 751 1850.

download flyer

Mirjam Grimmelius

Projectleider Startkabels

m.grimmelius@cnvjongeren.nl | 0634497451