Druk of geluk?

header TIME OUT actie

Druk of geluk?

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Relatief veel jongeren kampen met burn-out klachten, namelijk 17%: dat zijn 240.000 werknemers! CNV Jongeren wil hier wat aan doen. Hiervoor hebben wij een aanpak ontwikkeld die zich richt op zowel werkgevers al werknemers. Wij willen jongeren helpen om weerbaarder te worden op de werkvloer en beter om te gaan met gevoelens van werkstress. Daarnaast willen we dat er veel meer aandacht vanuit de werkgever wordt gegeven aan dit onderwerp en dat zij maatregelen toepassen op de werkvloer om werkstress tegen te gaan. Hiervoor zetten wij jonge ‘change agents’ in, die binnen hun organisatie het thema werkstress op de kaart zetten. Met deze gezamenlijke aanpak willen we het taboe op werkstress doorbreken en medewerkers activeren om er iets aan te gaan doen.

CNV Jongeren is een integrale aanpak aan het ontwikkelen, waarbij wij verschillende lagen (Individu, cultuur en structuur) van het probleem adresseren. In samenwerking met Radboud Universiteit ontwikkelen wij een online programma om jongeren op individueel niveau weerbaar te maken. Daarnaast wil CNV Jongeren aanzetten tot een cultuur/structuur verandering door het opleiden en inzetten van Change Agents. De Change Agents zijn jonge zorgprofessionals (t/m 35 jaar). Lees hier meer over dit plan.

Wij zoeken daarom:
– Jonge zorgprofessionals die met ons het taboe willen doorbreken, verhalen vertellen en de boel gaan veranderen!
Organisaties die werk willen maken van dit thema en met ons in gesprek willen gaan over wat wij hierin kunnen betekenen, bijvoorbeeld door middel van een op maat gemaakt traject.

Doe jij ook mee? Stuur ons dan een mailtje!

Deze aanpak is gebaseerd op resultaten uit een onderzoek in het project TIME OUT! De resultaten van het onderzoek (oorzaken en oplossingen) én tips voor jonge werknemers en werkgevers hoe werkstress te verminderen in ons handboek Druk of Geluk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download: Factsheet ‘Druk of Geluk in de zorg’ onderzoeksresulaten

Download: Handboek Druk of Geluk tegen werkstress. Apart te downloaden voor werknemers en werkgevers.

Stuur een collega een kaartje om te laten weten hoe je hem/haar waardeert!

 

Meepraten op social media kan onder #drukofgeluk! Volg ons snel op Instagram!

 

Justine Feitsma
Projectleider team Jong & Arbeidsmarkt

j.feitsma@cnvjongeren.nl | 06-10452454.

 

Anderen vinden dit ook leuk