Druk of geluk: het traject

header TIME OUT actie

Druk of geluk: het traject

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Relatief veel jongeren kampen met burn-out klachten, namelijk 17%: dat zijn 240.000 werknemers! CNV Jongeren wil hier wat aan doen. Hiervoor hebben wij een aanpak ontwikkeld die zich richt op zowel werkgevers al werknemers. Wij willen jongeren helpen om weerbaarder te worden op de werkvloer en beter om te gaan met gevoelens van werkstress. Daarnaast willen we dat er veel meer aandacht vanuit de werkgever wordt gegeven aan dit onderwerp en dat zij maatregelen toepassen op de werkvloer om werkstress tegen te gaan.

Met behulp van Instituut Gak heeft CNV Jongeren een aanpak ontwikkeld om werkdruk bij organisaties tegen te gaan. CNV Jongeren en CNV hebben als doel om werkstress en burn-outs op de werkvloer bespreekbaar te maken én werknemers en werkgevers samen in beweging te brengen. Wij gaan samen met jou een aanpak ontwikkelen om werkstress tegen te gaan en werkgeluk kunnen bevorderen.

Wij zoeken nu daarom organisaties in de sectoren zorg, overheid, onderwijs en dienstverlening om mee te doen aan ons project. Jouw organisatie gaat dan samen met jonge werknemers acties ondernemen om uitval door werkstress tegen te gaan. In dit project:

  • Leiden wij jonge werknemers op tot change agents, die binnen de organisatie verandering in gang zetten;
  • Organiseren we twee trainingen en drie intervisies voor de deelnemers;
  • Helpen wij om werkdruk en werkgeluk intern op de agenda te zetten en geven wij handvatten om werkstress bespreekbaar te maken en acties te ondernemen;
  • Krijg je inzicht in de behoeften van werknemers en dient jouw organisatie als good practice voor andere organisaties;
  • Verzorgen wij een gedegen terugkoppeling van de resultaten en geven we handvatten voor verdere acties.

Meer lezen? Download onze flyer en het informatiepakket hier.

Meld je aan of kom met ons in contact

Jasper Stoorvogel
Projectleider

j.stoorvogel@cnvjongeren.nl