Lifeguards

Voorlichting veilig en gezond werken

Lifeguards

Vind je het belangrijk om veilig en gezond te werken? Niemand zegt hier ‘nee’ tegen, maar jongeren weten niet altijd waar ze wel of geen nee tegen kunnen zeggen. Onveilige situaties en taboes zoals stress en burn-out zijn niet altijd bespreekbaar met collega’s, jongeren vinden dit lastig of belangrijker nog: jongeren weten niet altijd wat ‘normaal’ is op de werkvloer. Als je start op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat je weet wat je rechten en plichten zijn, hoe je omgaat met stressklachten en dat je inzicht hebt in potentieel gevaarlijke situaties. Door hierover met jongeren het gesprek aan te gaan, gaan ze weerbaarder én veiliger de werkvloer op. 

Lifeguards gastlessen: zó geregeld!

Lifeguards: De flexeditie levert een bijdrage aan het verbeteren van de sociale en fysieke weerbaarheid van jongeren op de werkvloer. Tijdens de gastlessen maken Lifeguards – jongeren die zijn getraind om deze gastlessen te geven – veiligheid op de werkvloer bespreekbaar. Dit doen zij onder andere door het gebruik van voorlichtingsvideo’s. De Lifeguards zijn zelf jongeren die door CNV Jongeren opgeleid zijn tot peereducator. Lifeguards delen kennis over veilig en gezond werken, maar gaan vooral in gesprek over bestaande knelpunten rondom veilig en gezond werken onder jongeren. Waar ligt de verantwoording van de werkgevers, maar ook wat moeten of kunnen studenten zelf doen? Het project wordt mogelijk gemaakt door Stichting Arbo Flexbranche (STAF).

School of klas aanmelden

Dit kalenderjaar (t/m december 2018) zijn wij nog op zoek naar scholen die een Lifeguard willen ontvangen voor één of meerdere lesuren. De gastles past goed binnen het vak SLB of Burgerschap.

Wil je studenten voorbereiden op hun start op de arbeidsmarkt en hen weerbaarder én veiliger de werkvloer opsturen? Vraag dan nu digitaal een gastles van Lifeguards aan via deze link.

Impressie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Stempel LG
  • IMG_0110
  • IMAG0020-300×225
  • IMG-20161025-WA0001
  • boekje flex van tegenwoordig – CNV Jongeren – jonge flexwerkers over veilig en gezond werken

Anderen vinden dit ook leuk