Harrie

Harrie

Ken je een collega of iemand uit jouw omgeving met een arbeidsbeperking? Iemand die soms extra ondersteuning nodig heeft, omdat hij of zij slecht ziet, hoort, loopt of prikkels niet makkelijk filtert? Deze medewerkers werken vaak niet langdurig bij een werkgever, omdat directe begeleiding ontbreekt. Begeleiding die zich kenmerkt door hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en eerlijk te zijn. Wij noemen deze waardevolle collega’s ook wel Harries! Wanneer je iemand met een arbeidsbeperking als Harrie ondersteunt, dan vergroot dit de kans aanzienlijk om succesvol te participeren op de werkvloer. Harrie biedt twee verschillende trainingen: de Harrie Helpt-training en de Expeditie Harrie. Ben je op zoek naar nóg meer informatie over deze trainingen of wil je je meteen aanmelden? 

Harrie Helpt

De Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin de deelnemers worden opgeleid tot Harrie. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie zullen gaan functioneren of die dit al doen. In deze training krijgen de deelnemers informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

Expeditie Harrie

De Expeditie Harrie is een training van 2 uur speciaal ontwikkeld voor een afdeling of team waarin iemand met een arbeidsbeperking komt werken. In deze twee uur maken de deelnemers kennis met de doelgroep, wordt er gekeken wat het voor het team betekent als er iemand met een arbeidsbeperking in dienst komt en wordt er gekeken wie in het team het beste de functie van Harrie kan gaan vervullen.

Harrie: de biografie

Met tien jaar Harrie Help-training is Nederland inmiddels 10.000 Harries rijker. Om te zien hoe Harrie geboren is, aan het werk gegaan is en welke toekomstdromen hij heeft voor het komende decennium is de biografie van Harrie ontwikkeld. Klik hieronder om de interviewbundel ter gelegenheid van tien jaar Harrie te bekijken.

Benieuwd wat jij kunt doen om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren? Klik op de routekaart en kom erachter welke stappen je kunt zetten.

Wil je meer informatie over het project Harrie, lees dan hier meer!

  • titelblok
  • CNV-7973
  • CNV-8230
  • CNV-8137
  • CNV-8171

Luca Duppen
Projectleider Harrie

l.duppen@cnvjongeren.nl

 

Deelnemer aan het woord

"Iedereen verdient eerlijke kansen op een baan én op het behoudt ervan. Hiervoor zijn werkgevers medeverantwoordelijk"

Directeur

Anderen vinden dit ook leuk