BazenVerbazen

Foto BazenVerbazen CNV Jongeren 7

Jongeren met afstand op de arbeidsmarkt creatief profileren bij werkgevers

BazenVerbazen

Voor jongeren uit het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, MBO-1 en zorginstellingen betekent de Participatiewet dat ze worden gestimuleerd om aan het werk te gaan. Toch is het vaak lastig voor deze jongeren, hun scholen en zorginstellingen om in contact te komen met werkgevers. Dus hoe pak je dat aan? Bazen Verbazen is een project voor scholen en zorginstellingen die een brug willen slaan tussen hun jongeren en potentiële werkgevers.

In twee workshops dagen jonge rolmodellen en cultuurprofessionals de jongeren uit om hun persoonlijke verhaal op een creatieve manier te vertellen. Samen denken ze na over vragen als ‘Wie ben ik? Wat kan ik?’ en ‘Wat heb ik nodig?’.

Deelnemende jongeren leren met Bazen Verbazen hoe ze zichzelf op een positieve manier kunnen presenteren om potentiële werkgevers te bereiken. Samen met de peer educators, cultuurprofessionals en jou als begeleider ontwikkelen de jongeren tijdens de workshops een idee voor een creatief wedstrijdplan waarmee zij zich aan werkgevers kunnen presenteren.

De winnende groepen voeren het plan na de zomervakantie onder begeleiding van cultuurprofessionals van Maas theater en dans uit tot een creatief eindproduct. Deze winter presenteren de jongeren zichzelf aan potentiële werkgevers.

Robin de Rooij
Projectleider Participatieprojecten

r.derooij@cnvjongeren.nl | 030-7511854

Terugblik

  • De workshops hebben plaats gevonden tussen april en half juli 2016.
  • Na de workshops heeft elke klas of groep een wedstrijdplan ingediend (deadline 22 juli 2016).
  • Eind augustus 2016 zijn de winnaars bekend gemaakt.
  • De kick-off bijeenkomst heeft plaatsgevonden op woensdag 14 september.
  • De winnaars voeren momenteel hun plannen uit onder begeleiding van cultuurprofessionals (gedurende de eerste maanden van schooljaar 2016-2017).
  • De presentatie aan werkgevers vindt eind 2016/begin 2017 plaats.
  • Deelname is kosteloos.

 


Bazen Verbazen wordt gefinancierd door Fonds 21 en Instituut Gak en uitgevoerd door Diversion in samenwerking met CNV Jongeren, Maas theater en dans en Op naar de 100.000 banen

Meer informatie over Bazen Verbazen op www.bazenverbazen.nl en via info@bazenverbazen.nl

Afbeeldingsresultaat voor fonds 21Afbeeldingsresultaat voor instituut gakAfbeeldingsresultaat voor diversion bureau voor maatschappelijke innovatieAfbeeldingsresultaat voor cnv jongerenAfbeeldingsresultaat voor maas theater en dansAfbeeldingsresultaat voor op naar de 1000 banen project

 

Jongeren aan het woord

"Onze eerste weken lopen goed. We gaan hard vooruit en maken grote stappen. We merken als klas dat we goed samenwerken, dingen te weten komen over onszelf en elkaar en veel leren"

Janita, 17 jaar

Jury aan het woord

"Als de wil er is volgen de vaardigheden snel. De jongeren bloeien helemaal op"

Jurylid

Docent aan het woord

"Alle deelnemers kunnen in dit project hun eigen kwaliteiten laten zien. En dat is goed gelukt"

Annelie

Anderen vinden dit ook leuk