Ambassadeurs van de Techniek

Techniek what else – ambassadeurs van de techniek – CNV Jongeren

Enthousiasmeren van jongeren voor banen in de techniek

Ambassadeurs van de Techniek

“Ik wil echt geen automonteur of elektricien worden!”, hoor je jongeren soms roepen, waarna ze kiezen voor een ander studiekeuzeprofiel. Jammer, want er zijn zo veel banen in de technische sector waar jongeren hun hart kunnen ophalen! Denk aan audiovisueel medewerker, bierbrouwer en watertechnoloog, allemaal technische banen. Ambassadeurs van de Techniek informeert en enthousiasmeert jongeren voor de technische sector.

Ambassadeurs van de Techniek zijn techniekstudenten en starters die werken in de techniek. De ambassadeurs enthousiasmeren jongeren, veelal leerlingen in het voortgezet onderwijs, om te kiezen voor een opleiding of beroep in de techniek. Dit doen wij aan de hand van de ‘Zeven werelden van Techniek’. De ambassadeurs vertellen welke technische beroepen er allemaal zijn en hoe zij tot hun beroepskeuze zijn gekomen.

 

Meld je aan als ambassadeur

Wie kunnen jongeren nu beter enthousiasmeren voor de techniek dan jongeren zelf? Hiervoor is Ambassadeurs van de Techniek in het leven geroepen. Ruim negentig Ambassadeurs die hart hebben voor techniek gaven afgelopen schooljaar 300 voorlichtingen aan leerlingen die voor hun sector/profielkeuze stonden. De voorlichtingen werden door de leerlingen beoordeeld met een 8. En meer dan 100 middelbare scholen willen graag dat we volgend schooljaar weer langs komen. Daarvoor zoeken wij weer nieuwe enthousiaste jongeren die opgeleid willen worden tot Ambassadeur.

Een Ambassadeur van de Techniek is 30 jaar of jonger, volgt een opleiding op een ROC of HBO of werkt al in de techniek. Natuurlijk beschikt hij of zij over goede communicatieve vaardigheden en is niet bang om voor een groep te staan.

Alle ambassadeurs krijgen een training in de vorm van een bootcamp of  vier avonden waarin ze werken aan ondermeer hun communicatie- en presentatievaardigheden. Daarna gaan de Ambassadeurs op pad: in de regel verzorgt een ambassadeur (in duo’s) minimaal zes interactieve voorlichtingen op scholen in de regio (+/- drie dagdelen per schooljaar), staat hij of zij op minimaal één beurs om jongeren te informeren over de technieksector (één dag per schooljaar) en is hij of zij aanwezig bij de terugkombijeenkomst en bij het eindevent Next Level (twee avonden).

Wat krijg je ervoor terug?

  • een geweldig leuke ervaring
  • ervaring in presenteren en communiceren
  • een certificaat
  • een vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding
  • Lifeguards – gezond en veilig werken – school voorlichting – CNV Jongeren
  • DBTW2017.Jesse-27
  • techniek060029
  • techniek090029
  • DBTW2017.Jesse-75

Meld je school aan voor een voorlichting

Heb je interesse in een voorlichting van Ambassadeurs van de Techniek? Neem contact op met onze projectleider, wij helpen je graag verder.

Peter Bootsman
Projectleider

p.bootsman@cnvjongeren.nl | 030-7511860

 

Partners met wie wij in dit project samenwerken

Afdrukken

Ambassadeurs aan het woord

"Ik heb zo'n toffe baan in de techniek, dit wil ik graag met andere jongeren delen"

Ambassadeur van de Techniek

Leerling aan het woord

"Er zijn best veel techniekbanen. Die lijken mij best leuk en dat wist ik eerst niet"

Niels (15)

Anderen vinden dit ook leuk