Nieuws

Word buddy van een jongere met een arbeidsbeperking!

Met de Realistenacademie 2.0 streven we naar een gelijkwaardige arbeidsmarkt. Niet alleen de jongeren met een arbeidsbeperking zelf, maar ook de rest van de maatschappij moet bewust worden van de mogelijkheden en vaardigheden van deze jongeren. We leiden Realisten op om het land in te gaan om studenten, professionals en werkgevers te inspireren, zodat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt. Daar kan jij bij helpen!

Ga jij als buddy de Realist ondersteunen?

Ben je een jongere en op zoek naar een stage of werkervaringsplek? En wil je iets doen voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt? Dan zijn we op zoek naar jou!

Herken jij je in dit profiel?

  • Je bent een jongere tussen de 18 en 27 jaar;
  • Je wilt iets doen voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt;
  • Je wilt iets doen dat aansluit bij jouw interesses;
  • Jij wilt vanaf september een Realist 2.0 begeleiden.

Meld je aan als buddy voor de Realisten Academie 2.0!

Als buddy ondersteun je een jongere met een arbeidsbeperking, de Realist. Wellicht iemand die bij jou in de buurt woont, een vergelijkbare studie volgt of dezelfde interesses heeft. Je helpt de Realist met bijvoorbeeld praktische ondersteuning. De Realist geeft vier pitches bij een regionale organisatie of een bedrijf. Je denkt mee en bent een luisterend oor. Jullie leren elkaars wereld kennen tijdens de sociale activiteiten en doen samen maatschappelijke ervaring op. Tijdens een startbijeenkomst maak je kennis met de andere deelnemers.

Alle activiteiten, van intake (waar we je wensen bespreken) tot en met het feestelijke eindevent, kosten je ongeveer 80 uur gedurende een periode van a vijf maanden.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een online toolkit voorafgaand aan je start als buddy;
  • Begeleiding tijdens je rol als buddy;
  • Een Europass vrijwilligerscertificaat (officieel document waarin jouw vaardigheden en ervaringen zijn vastgelegd: een mooie aanvulling voor op je cv en te gebruiken als opstapje naar een betaalde baan);
  • Het samen optrekken met de Realist is een unieke ervaring, waar je veel van leert.

Organisatie van de Realisten Academie 2.0

De Realisten Academie 2.0 is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

Meer informatie en registratie.

Heb je vragen en/of wil je je aanmelden? Kijk dan op www.realistenacademie2-0.nl of stuur een e-mail naar info@realistenacademie2-0.nl.