Nieuws

Week van de Realist van start

Maandag 11 februari start de Week van de Realist. 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben een arbeidsbeperking, bijna de helft heeft geen vaste baan (CBS). Tiental organisaties krijgen deze week bezoek van jongeren met een beperking voor het uitwisselen van tips en succesverhalen voor een inclusieve werkvloer. Landelijke jongerenvakbond CNV Jongeren is initiatiefnemer van de week. CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski: “Tijdens de Week van de Realist geven organisaties een kijkje in de keuken hoe zij werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. De goede voorbeelden die we ophalen delen we graag met andere werkgevers om hen te inspireren mensen met een arbeidsbeperking beter te ondersteunen op de werkvloer.”

Inclusie werkt

Voor het eerst introduceert CNV Jongeren de Week van de Realist, dit jaar onder het motto ‘inclusie werkt!’ Het doel is werkgevers te informeren over de kansen en mogelijkheden van het aannemen van werknemers met een arbeidsbeperking. Tijdens de Week van de Realist openen diverse organisaties hun deuren om te laten zien hoe zij de werkvloer inrichten voor mensen met een beperking. Deelnemende organisaties zijn onder meer: Achmea, Albert Heijn, Asito, Erasmus MC, Geniet in de Weerd, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), Koskamp, NS, Persister, Polygarde, Rabobank, Samen Sterk naar Werk en UWV.

Realisten

CNV Jongeren zet zich al langere tijd in voor jongeren met een arbeidsbeperking. Pseudoniem voor deze groep is Realist. De jongeren hebben deze term in het leven geroepen, omdat ze goed weten wat ze wel en niet kunnen en een realistische kijk hebben op hun loopbaan. Tijdens de Week van de Realist zullen de jongeren de werkgevers bevragen en zelf hun gouden tips voor een duurzame arbeidsmarkt online pitchen. Het doel is om hiermee een gezicht te geven aan deze doelgroep en de afstand tussen werkgevers en werknemers met een arbeidsbeperking te verkleinen.

Kennisdeling

Met een inclusiepakket faciliteert CNV Jongeren organisaties om intern het gesprek aan te gaan over duurzame inzetbaarheid van werknemers met een arbeidsbeperking. Online doen organisaties mee onder de vermelding van #weekvanderealist. Van alle tips en succesverhalen die de realisten ophalen wordt een videocompilatie gemaakt. De filmprimeur is tijdens het afsluitende event op vrijdagmiddag 15 februari. Door online en offline de kennisdeling de faciliteren, streeft CNV Jongeren naar een campagne waarin werknemers en werkgevers samen de handen ineenslaan voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Meer informatie over de Week van de Realist: www.weekvanderealist.nl

Download het inclusiepakket hier.