Nieuws

Vacature: Lid werkgroep Pensioenen

Bij CNV Jongeren houdt de werkgroep Pensioenen zich bezig met belangrijke vraagstukken op het terrein van pensioenen. De werkgroep signaleert de knelpunten en oplossingen op alle thema’s die van belang zijn om ervoor te zorgen dat de jongeren van nu, later een goed pensioen kunnen hebben. De werkgroep bereidt standpunten, activiteiten en onze inzet van lobby in Den Haag voor. Een belangrijk en zeer actueel onderwerp voor ons is de discussie over de toekomst van pensioenstelsel in Nederland. CNV Jongeren is van mening dat het pensioenstelsel duurzaam en toekomstbestendig moet zijn voor de huidige en komende generaties. In onze visie moet een nieuw pensioenstelsel een ‘Triple E-status’ hebben: eerlijk, eenvoudig en evenwichtig. Eén keer per maand komt de werkgroep Pensioen samen om ideeën te vormen en plannen in de stijgers te zetten.

Wie jij bent

  • Een twintiger of begin-dertiger die het thema pensioenen belangrijk, leuk en boeiend vindt.
  • Je hebt relevante kennis over diverse zaken in het pensioendomein (inhoud en actoren). Alle kennis is welkom, of je nou een actuarieel, risicomanagement, pensioencommunicatie, juridisch of ander profiel hebt.
  • Je bent één avond per maand beschikbaar om naar CNV Jongeren in Utrecht te komen en bent bereid tussen de bijeenkomsten door zo nu en dan iets voor te bereiden en te lezen.
  • Je hebt een brede kijk op de samenleving en bekend met onze kernwaarden.

Wie zijn wij
CNV Jongeren is dé vakbond voor de nieuwe generatie werknemers. Wij willen een betere positie voor jongeren op de arbeidsmarkt. Midden in de samenleving je stem laten horen, daar gaat het om! Niet alleen binnen de vakbeweging, maar ook in de politiek én in de media. Onderwerpen zijn onder meer jeugdwerkloosheid, pensioenen en jongeren met een arbeidsbeperking. De projectorganisatie van CNV Jongeren is gevestigd in Utrecht en verantwoordelijk voor de uitvoering van nationale jongerenprojecten, waaronder MBO Topacademie, PensioenLab en Lifeguards!

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 24 mei 2019 jouw motivatie en cv naar de voorzitter van de Werkgroep Pensioenen van CNV Jongeren, Rosa d’Adelhart Toorop, via rosadadelharttoorop@gmail.com. Voor meer informatie of het inplannen van een kopje koffie om te bespreken wat de werkgroep precies doet, kan je contact opnemen via datzelfde e-mailadres.