Nieuws

Vacature Bestuurslid Wonen

Een dak boven je hoofd is de basis voor een fijn leven, maar de laatste jaren wordt het steeds moeilijker om een passende woning te vinden. Dit komt door lange wachttijden, hoge huurprijzen en niet-toereikende hypotheekeisen. Hoe zorgen we ervoor dat jongeren een huis bemachtigen die past bij hun levensfase? En hoe zorgen we ervoor dat er genoeg woningen zijn die jongeren wel kunnen betalen? Herken jij deze problemen en wil jij de woningmarkt toegankelijker maken? Solliciteer dan direct om onze nieuwe bestuurslid Wonen te worden!

Vacature: Bestuurslid Wonen (6 uur p/w)

Wat ga je doen

Bij CNV Jongeren houdt de werkgroep Wonen zich bezig met belangrijke vraagstukken op de woningmarkt. Jij signaleert samen met jouw werkgroep wat de knelpunten en oplossingen zijn. Hiervan maken we standpunten, organiseren we acties en lobbyen we bij politiek Den Haag. Belangrijk is dat voortborduurt op de uitkomsten van WoonLab Utrecht. Het geeft je handvatten om de problematiek van wonen in Utrecht in kaart te brengen en daar oplossingen bij te bedenken.
Je neemt voor twee jaar plaats in de Bestuurscommissie (BC). Je bent gemiddeld 8 uur per week bezig met jouw werkzaamheden. Je hoeft niet 8 uur per week bij ons op kantoor te zijn. Flexibel in tijd en plaats dus! Het werk bestaat uit het bijwonen en organiseren van bestuurscommissie- en werkgroepvergaderingen, het vormgeven en uitwerken van beleidsideeën en je geeft leiding aan de werkgroep Wonen. Het is belangrijk om deze jonge mensen te stimuleren en motiveren.

Wie jij bent

  • Student of starter die het thema wonen belangrijk vindt.
  • Wonend in Utrecht.
  • Het thema wonen is een nieuw onderwerp dat wordt toegevoegd aan onze bestuurscommissie. Dit betekent ook dat jij de verantwoordelijk neemt om de werkgroep te vullen met nog meer jongeren.
  • Affiniteit met landelijke politiek en je verdiept je in vraagstukken die de gemeente bezighoudt.
  • Maatschappelijk betrokken en een brede kijk op de samenleving.
  • Flexibel, proactief en ondernemend.

Wie wij zijn

CNV Jongeren is dé vakbond voor de nieuwe generatie werknemers. Wij willen een betere positie voor jongeren op de arbeidsmarkt. Midden in de samenleving je stem laten horen, daar gaat het om! Niet alleen binnen de vakbeweging, maar ook in de politiek én in de media. Onderwerpen zijn onder meer jeugdwerkloosheid, pensioenen en jongeren met een arbeidsbeperking. De projectorganisatie van CNV Jongeren is gevestigd in Utrecht en verantwoordelijk voor de uitvoering van nationale jongerenprojecten, waaronder MBO Topacademie, PensioenLab en Lifeguards.

Wat wij bieden

  • Leuke en leerzame tijd die ook nog eens goed staat op je cv.
  • Op hoog niveau meedenken over de toekomst van jong Nederland.
  • Een groot netwerk, gezellige borrels met collega’s en pizza-brainstormavonden.
  • Goede reis- en onkostenvergoeding!

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 12 oktober jouw motivatie en cv naar CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski via s.eski@cnvjongeren.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 030-751 1850.