Nieuws

Vacature: Bestuurscommissie-lid Pensioenen

Door het aankomend afscheid van de huidige voorzitter van de werkgroep Pensioenen komt er een functie vrij in de Bestuurscommissie bij de landelijke jongerenbond!

Vacature: Bestuurscommissie-lid Pensioenen (8 uur p/w)

Wat ga je doen

Bij CNV Jongeren houdt de werkgroep Pensioenen zich bezig met belangrijke vraagstukken op het terrein van pensioenen. Jij signaleert samen met jouw werkgroep wat de knelpunten en oplossingen zijn. De werkgroep bereidt standpunten, activiteiten en onze inzet van lobby in Den Haag voor. Een belangrijk en zeer actueel onderwerp voor ons is de discussie over de toekomst van pensioenstelsel in Nederland. CNV Jongeren is van mening dat het pensioenstelsel duurzaam en toekomstbestendig moet zijn voor de huidige en komende generaties. In onze visie moet een nieuw pensioenstelsel een ‘Triple E-status’ hebben: eerlijk, eenvoudig en evenwichtig. Je bent gemiddeld 8 uur per week bezig met jouw werkzaamheden. Je hoeft niet 8 uur per week bij ons op kantoor te zijn. Flexibel in tijd en plaats dus! Het werk bestaat uit het bijwonen en organiseren van bestuurscommissie- en werkgroep vergaderingen, het vormgeven en uitwerken van beleidsideeën en je geeft leiding aan de werkgroep Pensioenen van CNV Jongeren. Het is belangrijk om deze actieve leden te stimuleren en motiveren.

Wie jij bent

 • Student of starter die het thema pensioenen belangrijk, leuk en boeiend vindt.
 • Je hebt relevante kennis over diverse zaken in het pensioendomein (inhoud en actoren).
 • Je kunt onze visie op de toekomst van het pensioenstelsel verder ontwikkelen.
 • Je hebt affiniteit met landelijke politiek en bent bekend met lobby- en beleidsprocessen.
 • Je hebt een brede kijk op de samenleving en bekend met onze kernwaarden.
 • Je bent beschikbaar voor een termijn van twee jaar.
 • Flexibel, proactief en ondernemend.

Wie zijn wij

CNV Jongeren is dé vakbond voor de nieuwe generatie werknemers. Wij willen een betere positie voor jongeren op de arbeidsmarkt. Midden in de samenleving je stem laten horen, daar gaat het om! Niet alleen binnen de vakbeweging, maar ook in de politiek én in de media. Onderwerpen zijn onder meer jeugdwerkloosheid, pensioenen en jongeren met een arbeidsbeperking. De projectorganisatie van CNV Jongeren is gevestigd in Utrecht en verantwoordelijk voor de uitvoering van nationale jongerenprojecten, waaronder MBO Topacademie, PensioenLab en Lifeguards!

Wat wij bieden

 • Leuke en leerzame tijd die ook nog eens goed staat op je cv.
 • Op hoog niveau meedenken over de toekomst van jong Nederland.
 • Een groot netwerk, gezellige borrels met collega’s en pizza-brainstormavonden.
 • Goede reis- en onkostenvergoeding!

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 26 oktober jouw motivatie en cv naar CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski via s.eski@cnvjongeren.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 030-751 1850.