Nieuws

Vacature bestuurscommissie-lid Pensioen (vrijwillig)

Vacature: Bestuurscommissie-lid Pensioen (8 uur p/w) (vrijwillig)

Door het aankomend afscheid van de huidige voorzitter van de werkgroep Pensioen komt er een functie vrij in de bestuurscommissie van CNV Jongeren!

Wat ga je doen

Bij CNV Jongeren houdt de werkgroep Pensioen zich bezig met belangrijke vraagstukken op het terrein van pensioenen. Jij signaleert samen met jouw werkgroep wat de knelpunten en oplossingen zijn. De werkgroep bereidt standpunten, activiteiten en onze inzet van lobby in Den Haag voor. Een belangrijk en zeer actueel onderwerp voor ons is de discussie over de toekomst van pensioenstelsel in Nederland. CNV Jongeren is van mening de hervorming van het pensioenstelsel uitgewerkt moet worden op ene manier die duurzaam en toekomstbestendig is voor de huidige en komende generaties. Dat betekent dat de stem van jongeren ook gehoord moet worden aan de pensioentafels, aangezien wij ondervertegenwoordigd zijn in het pensioenlandschap.

Je bent gemiddeld 8 uur per week bezig met jouw werkzaamheden. Soms is dat wat meer (bijvoorbeeld wanneer er belangrijke besluiten genomen moeten worden over het nieuwe pensioenstelsel). Het is soms ook een week stil. We werken deels via videobellen, en wanneer het mogelijk is komen we fysiek samen op het CNV-kantoor in Utrecht. Het werk bestaat uit het meedenken tijdens bestuurscommissie- en pensioenwerkgroep-vergaderingen, het vormgeven en uitwerken van beleidsideeën en je geeft leiding aan de werkgroep Pensioen van CNV Jongeren. Daarnaast neem je zitting in interne CNV-commissies over pensioen, waarin je het jongerenbelang scherp in de gaten houdt. Hoe groot je rol is binnen het “volwassen” CNV, bepaal je zelf.

Wie jij bent

 • Je ben een student of starter die het thema pensioenen belangrijk, leuk en boeiend vindt
 • Je hebt relevante kennis over pensioen en de stelselhervorming (inhoud en actoren)
 • Je kunt onze visie op de toekomst van het pensioenstelsel verder ontwikkelen
 • Je hebt affiniteit met landelijke politiek en kennis over lobby- en beleidsprocessen of je bent bereid je daarin te verdiepen
 • Je hebt een brede kijk op de samenleving en bekend met onze kernwaarden
 • Je bent beschikbaar voor een termijn van twee jaar
 • Je bent flexibel, proactief en ondernemend

Wie zijn wij

CNV Jongeren is dé vakbond voor de nieuwe generatie werknemers. Wij willen een betere positie voor jongeren op de arbeidsmarkt. Midden in de samenleving je stem laten horen, daar gaat het om! Niet alleen binnen de vakbeweging, maar ook in de politiek én in de media. Onderwerpen zijn onder meer jeugdwerkloosheid, pensioenen en jongeren met een arbeidsbeperking. De projectorganisatie van CNV Jongeren is gevestigd in Utrecht en verantwoordelijk voor de uitvoering van nationale jongerenprojecten, waaronder PensioenLab.

Wat wij bieden

 • Een leuke en leerzame tijd die ook nog eens goed staat op je cv
 • Op hoog niveau meedenken over de toekomst van jong Nederland
 • Een groot netwerk, gezellige borrels met collega’s en pizza-brainstormavonden
 • Goede reis- en onkostenvergoeding!

 

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 2 november jouw motivatie en cv naar Justine Feitsma, j.feitsma@cnvjongeren.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 030-751 1850.