Nieuws

VACATURE: allround communicatiemedewerker (32 uur)

Ben jij een creatieveling die kan toveren met tekst? Heb je gevoel voor branding en ben je op zoek naar een veelzijdige communicatiefunctie waarin je de vrijheid krijgt nieuwe ideeën uit te voeren? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Over CNV Jongeren

CNV Jongeren is de enige echte jongerenvakbond van Nederland die zich inzet voor de nieuwe generatie werknemers. Een generatie die niet afwacht, maar liever zelf de touwtjes in handen neemt. We streven naar een betere positie van jongeren op de arbeidsmarkt. Je stem laten horen in de samenleving; daar draait het om. Niet alleen binnen de vakbeweging, maar ook in de politiek en in de media. We houden ons bezig met onderwerpen als jeugdwerkloosheid, pensioen, werkstress en jongeren met een arbeidsbeperking.

Onze jongerenvereniging werkt met veel vrijwilligers – en dat aantal blijft groeien. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht, pal naast station Utrecht-Overvecht. Daar werken we aan de uitvoering van nationale en internationale jongerenprojecten, zoals de Realisten, HARRIE, Ambassadeurs van de Zorg en het PensioenLab.

Over de functie

Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen voor zowel de vereniging als de projectorganisatie van CNV Jongeren. Je werkt actief mee aan onze projecten; maatschappelijke bevlogenheid is dus een must!

Je bent een creatieve doener met een eigen visie op communicatie en vindt het leuk nieuwe concepten te bedenken en uit te voeren. Op een creatieve manier geef je invulling aan onze doelstellingen. Je bent volop bezig met de verjonging en vernieuwing van de vakbeweging in Nederland. Je deinst dan ook niet terug van een beetje hectiek op zijn tijd en bent in staat de rust te bewaren als je meerdere ballen tegelijk in de lucht moet houden.

Jouw werkzaamheden

Als communicatiemedewerker bij CNV Jongeren zet je de organisatie op de kaart bij (potentiële) leden en samenwerkingspartners. Je weet hoe je nieuwe projectideeën op een creatieve en aansprekende manier onder de aandacht kunt brengen bij opdrachtgevers. Met jouw communicatieachtergrond ben je in staat interne en externe communicatieplannen te ontwikkelen en uit te voeren en nieuwe ontwikkelingen te signaleren.

Voor de projectorganisatie en de vereniging van CNV Jongeren fungeer je als adviseur en sparringpartner op het gebied van communicatie. Je werkt regelmatig samen met externe partners voor de ontwikkeling van communicatieconcepten. Hiervoor stel je briefings op en begeleid je de volledige samenwerking. Uiteraard bewaak je daarbij de kwaliteit en waarborg je de identiteit van CNV Jongeren.

Dit ben jij:

 • Een afgeronde communicatie- of marketingopleiding op HBO niveau
 • Minimaal 1 jaar werkervaring in communicatie
 • Een enthousiaste, innovatie en creatieve instelling
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met het schrijven van persberichten
 • Overtuigingskracht om de mening en houding van anderen te beïnvloeden
 • Flexibel en bereid om extra inspanning te leveren wanneer dat nodig is
 • Pro-actief, initiatiefrijk en een selfstarter; je signaleert en grijpt kansen
 • Klantgericht, zakelijk en zelfverzekerd naar samenwerkingspartners
 • Organisatiebewust, speelt in op interne politiek en mogelijkheden en legt contact met andere organisaties, afdelingen en bonden

Dit bieden we jou:

 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een jonge en informele organisatie
 • Veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als communicatieprofessional
 • Goede primaire (salarisschaal 8) en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk
 • Tijd om te sjoelen met je collega’s en iedere dag een uitgebreide lunch in onze bedrijfskantine

Kom jij ons team versterken? Mail je motivatie en cv dan uiterlijk 3 oktober naar Heleen de Haan: h.dehaan@cnvjongeren.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Erik Rouw via e-mail: e.rouw@cnvjongeren.nl of telefoon: 030-751 1850. De eerste gesprekken zullen worden gevoerd op dinsdag 15 oktober, dus houd deze datum alvast vrij in je agenda!