Nieuws

Vacature | Algemeen bestuurscommissielid CNV Jongeren (vrijwillig)

Ben je student en wil je jouw stem én die van andere jongeren versterken? Je bezighouden met diverse maatschappelijke thema’s, zoals gelijke kansen op de arbeidsmarkt, betaalbare woningen en goed onderwijs? En wil jij je hier voor de volle 100% voor inzetten mét een toffe groep jongeren die net zo enthousiast is als jij? Dan is CNV Jongeren op zoek naar jou!

Wij zoeken per november 2022 een algemeen bestuurscommissielid, die zich bezighoudt met verenigingsactiviteiten en (politieke) acties en onze leden daarin betrekt. Je neemt voor twee jaar plaats in de BC en het kost je ongeveer 4 uur per week, waarvoor je een passende vergoeding krijgt. Het is een voorwaarde dat je nog bezig bent met een opleiding of studie.

Dit ben jij

Je verdiept je graag in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, hebt kennis over de vakbondswereld en een duidelijke visie op hoe we jongeren daarin kunnen betrekken. Én je bent bereid je mening te geven op landelijk en regionaal niveau via politieke lobby. Met andere woorden: je laat je stem horen en komt actief op voor de achterban van CNV Jongeren (waar je uiteraard als jongere ook lid van bent/wordt én achterstaat).

Algemeen lid

Als algemeen lid weet je wat er speelt binnen de thema’s en werkgroepen van CNV Jongeren. Je signaleert raakvlakken, neemt initiatief en komt met nieuwe ideeën voor activiteiten of samenwerkingen. Met jouw flexibiliteit, nieuwsgierige blik en betrokkenheid ben jij voor de rest van de BC én de leden onmisbaar. Je positieve en gedreven instelling helpen je om samen met hen en de voorzitter een actieve vereniging te zijn en op die manier impact te maken.

Dit ga je doen

Als lid van de BC bepaal je de inhoudelijke standpunten van de vereniging en draag je bij aan het beleid en besluitvorming. Je hebt geen eigen portefeuille, maar richt je juist op de verbinding tussen alle thema’s en wat dat betekent voor verenigingsactiviteiten en onze leden. In twee jaar tijd doe je ontzettend veel ervaring op: van besturen, vergaderen en communicatie tot aan actie voeren en belangen behartigen. Je formuleert standpunten, draagt het beleid naar externen uit, organiseert acties, bevordert de betrokkenheid van leden en mag participeren in relevante netwerken. Zo oefen je invloed uit op jongerenbeleid rondom sociaaleconomische thema’s in Nederland! En verder, praktisch:

  • Neem je maandelijks deel aan vergaderingen van de BC;
  • Schakel je regelmatig met de voorzitter van CNV Jongeren;
  • Zoek je vaak de verbinding tussen de vereniging en de collega’s van de projectorganisatie van CNV Jongeren;
  • Houd je contact met beleidsmedewerkers en bestuurders van het CNV.

Wie wij zijn

CNV Jongeren is een onafhankelijke vakbond voor jonge werknemers in Nederland. We zijn er voor de bijbaners, stagiairs, vakantiewerkers, studenten, net-afgestudeerden, starters en young-professionals. Voor alle jonge mensen die hun best willen doen om zich optimaal te ontwikkelen en hun beste bijdrage willen leveren aan onze maatschappij. En samen creëren we verandering op vier thema’s: werk(geluk), leren, inclusiviteit en geldzaken. Check deze video over ons.

Dit krijg je van ons

  • Een hele toffe tijd, met flink wat werkervaring en een enorme dosis kennis, wat ook nog eens goed staat op je cv;
  • De mogelijkheid om je maatschappelijke betrokkenheid een boost te geven;
  • De kans om een fantastisch netwerk op te bouwen en aan tafel te zitten bij grote organisaties en de politiek;
  • Een passende vergoeding in de vorm van een bestuursbeurs;
  • Een onkosten- en reiskostenvergoeding.

Interesse?

Ben jij de student die we zoeken? Stuur dan vóór 1 oktober 2022 je motivatie en cv naar waarnemend voorzitter Hannah Borst via h.borst@cnvjongeren.nl. Bij vragen kun je haar bellen op 0642060111.

CNV Jongeren (h)erkent het belang van een diverse en inclusieve werkvloer; waar je geboren bent, hoe je je identificeert en van wie je houdt maakt ons niet uit. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil wil maken voor jongeren.