Nieuws

Stage Marketing- en Communicatie

Stage-vacature: marketing & communicatie (+ video)

Video’s, podcasts, flyers, artikelen en socialemediaberichten: klinkt dit als je droom-stage? Geweldig, want dan ben jij onze droom-marcom-stagiair! Vanaf februari 2021 zijn we op zoek naar een marketing- en communicatiestagiair met een interesse in/ervaring met video’s. Wil je taboes doorbreken, oplossingen verzamelen en de mening van het jonge volk van de daken schreeuwen? Heb jij een uitgesproken mening over hoe dit moet in tekst, grafische content, video’s of de productie ervan? Dan is de communicatieafdeling van CNV Jongeren de plek voor jou!

Wij hebben over het hele jaar plek voor creatieve, leergierige en enthousiaste stagiairs. De eerstvolgende datum wanneer jij kan starten bij ons is in februari 2021.

Wat ga je doen?

Als marcom-stagiair ga jij deel uitmaken van ons communicatieteam. Dit is het kloppende hart van CNV Jongeren wat betreft het creëren van content voor onze socialemediakanalen, het schrijven van artikelen en (nieuws)berichten voor op de website, het vormgeven van flyers en posters voor onze evenementen en nog veel meer hele belangrijke en leerzame taken.

Je krijgt dus een belangrijke, maar vooral ook enorm mooie rol in de organisatie van CNV Jongeren. Vanuit jouw eigen specialisme en kwaliteiten zorg je voor een goed resultaat. Je gaat veel zelfstandig (en soms als team) te werk, maar je krijgt ook genoeg professionele begeleiding vanuit ons. Zo zijn er elke maandag en donderdag stand-ups om de contentplanning en alle taken van de week door te nemen. Je krijgt werk vanuit ons aangeleverd, maar je hebt ook heel veel ruimte voor eigen initiatief en het pitchen van je ideeën. Dit wordt zelfs erg gewaardeerd.

De marcom-stage bij CNV Jongeren is daarmee: leren, hard én gezellig werken en creatief en betrokken bezig zijn in één!

 

Wat ben jij:

  • Je volgt momenteel een mbo, hbo of wo-opleiding in de richting van bijvoorbeeld marketing, communicatie, journalistiek of media
  • Je hebt ervaring met het maken & editen van video’s
  • Maatschappelijke jongerenthema’s raken je en je wilt je graag inzetten voor jongeren in de samenleving
  • Je kunt zelfstandig te werk gaan, maar daarnaast ook goed functioneren in teamverband
  • Je bent leergierig, enthousiast om aan de slag te gaan en je durft fouten te maken
  • Je durft initiatief te nemen en je eigen ideeën te pitchen

Wat kun je van ons verwachten?

Aan de hand van nieuwe en leerzame ervaringen word je klaargestoomd voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Je komt in aanraking met veel maatschappelijke jongerenthema’s, zoals werkstress, studieschulden, de problemen van starters op de woningmarkt en gelijke kansen. Het is dus belangrijk dat deze thema’s je raken. Je vindt dat jongeren een stem moeten hebben in de samenleving en in de politiek. Het zit je dwars dat jongeren met steeds hogere studieschulden kampen, weinig tot geen kans hebben op een (huur)woning en dat de arbeidsmarkt nog steeds geen plek voor iedereen is. Dit zijn een aantal thema’s waar CNV Jongeren zich dagelijks mee bezig houdt en waar jij bij deze stage ook mee in aanraking zult komen.

Kortom: een stage bij CNV Jongeren betekent dat jij met je beste bijdrage, vanuit jouw eigen specialisme en in teamverband, de samenleving een stuk mooier gaat maken.

Wie wij zijn:

Wij zijn er voor de dromers, denkers en doeners. Voor alle jonge mensen die hun best willen doen om zich optimaal te ontwikkelen en hun beste bijdrage willen leveren aan onze maatschappij.

CNV Jongeren is de enige Nederlandse, onafhankelijke vakbond, die bestaat uit een vereniging en projectenorganisatie, voor en door jonge werknemers in Nederland. We zijn er voor de bijbaners, stagiairs, vakantiewerkers, studenten, net-afgestudeerden, starters en young-professionals. Samen komen we op voor jouw belangen op de arbeidsmarkt, woningmarkt, in het onderwijs en voor je pensioen. Daarnaast hebben we speciale aandacht voor jonge mensen met een kwetsbare positie.

Solliciteren doe je zo:

Klinkt dit nog steeds als je droom-stage, solliciteer dan vòòr 10 december 2020. Hoe? Door een cv, motivatiebrief én een zelfgemaakte of zelf-geëdite korte video (deze hoeft écht niet Oscar-waardig te zijn, maar we willen graag je interesse in video zien!) naar Inge Heesen te sturen via i.heesen@cnvjongeren.nl.