Nieuws

Maak kennis met: Eline Morsink | Projectleider bij CNV Jongeren

Ken je onze nieuwe collega Eline Morsink al? Begin oktober is ze gestart als projectleider bij CNV Jongeren. We stellen haar graag aan je voor!

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Eline Morsink, 27 jaar en heb een master in culturele antropologie en international relations. Bij CNV Jongeren houd ik mij bezig met projecten als Ambassadeurs van de Zorg, de Youth Challenge en PensioenLab. Verder ben ik bestuurslid bij WoMen of Orange, een netwerkplatform gelieerd aan het Nederlandse consulaat in Istanbul, en zit ik in The West Wing, de jongerendenktank van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Veel interesse in politiek en buitenlandsbeleid dus. Ik ben net verhuisd vanuit Istanbul – waar mijn vriend nog steeds woont in ons appartement! – naar Den Haag. Toch ben ik ook een echte Tukker. Ik houd van zwemmen, zingen en talen, van het Nedersaksisch tot het Turks.

Heb je een missie binnen CNV Jongeren?

Ik wil bijdragen aan een wereld waarin mensen als gelijkwaardig worden gezien en ook zo worden behandeld. Met name richt ik mij op minderheden, discriminatie en racisme. Ik heb bijvoorbeeld onderzoek in de Verenigde Staten gedaan naar antiracisme activisme. Gendergelijkheid staat ook hoog op mijn missie-lijstje. Dat breng ik in de praktijk bij WoMen of Orange. Wat vooral mijn doel is, is het veranderen van structuren in plaats van het aanpakken van incidenten. Dat sluit goed aan bij CNV Jongeren. Hier kan ik écht bijdragen aan het aanpakken van fundamentele ‘weeffouten’ in systemen.

CNV Jongeren is er voor de dromers, denkers en doeners. Welke van de drie ben jij?

Als ik er één moet kiezen, dan ben ik een dromer. Mijn motto is: if you can dream it, you can do it. Alles wat ik doe, start met een droom, een visie. Vervolgens probeer ik mensen te inspireren en te enthousiasmeren. Dus eerst dromen, en daarna denken en doen.

Waar zie je jezelf over tien jaar?

Dat kan overal zijn. Als ik maar kan bijdragen aan gelijkwaardigheid en een eerlijkere wereld. Ik ben het liefst op de plek waar ik op dat moment de meeste impact kan maken.

Als je iets tegen de wereld zou kunnen zeggen, wat zou dat dan zijn?

Het eerste wat in mij opkomt is ‘make love not war’. Erg cliché, dus laat ik er maar een concrete oproep aan iedereen van maken: stap uit je bubbel en ga in gesprek met elkaar. Conflicten ontstaan vaak uit onbegrip, want onbekend maakt vaak onbemind. Ik zou iedereen daarom willen uitnodigen om eens op iemand af te stappen die je niet kent. Het liefst iemand van wie je denkt dat diegene heel anders is dan jijzelf. Door te praten kom je erachter dat je naast veel verschillen ook overeenkomsten hebt. Door in gesprek te blijven groeit wederzijds begrip en kunnen we van elkaar leren.