Nieuws

Kom ook naar het woonprotest!

De huizenprijzen rijzen de pan uit, de beschikbaarheid van woningen is gering en mensen betalen zich blauw aan woonlasten. Toch horen we de grootste politieke partijen (VVD, D66, PVV en CDA) niet met oplossingen komen. Terwijl alle Nederlanders belang hebben bij betaalbare woningen en de urgentie breed gedeeld wordt.  Het nieuwe kabinet moet het oplossen van de wooncrisis prioriteit nummer 1 maken. Om deze reden steunt CNV Jongeren komende zondag (12 september) het eerste woonprotest in Amsterdam en roept iedereen op om ook te komen! 

Op dit moment stagneert de woningproblematiek niet, het blijft verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt onze toekomst. Daarom is het tijd voor een brede landelijke beweging die “tot hier en niet verder” zegt. We kunnen niet meer wachten op de politici die dit wanbeleid actief voeren of oogluikend toestaan. We moeten aan de noodrem trekken en een ommekeer in beleid forceren.

Het Woonprotest is het begin van een beweging van actiegroepen en organisaties uit het hele land die de komende tijd op verschillende plekken protesteren voor een radicale verbetering in het woonbeleid. Nu is het moment om verandering te eisen: het nieuwe kabinet komt eraan en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Op 12 september om 14:00 is het eerste woonprotest in het Westerpark in Amsterdam. Sluit jij ook aan? Klik hier voor het Facebook event!