Nieuws

Geslaagde nieuwjaarsborrel!

Donderdag 15 januari vond de nieuwjaarsborrel plaats in het CNV-gebouw in Utrecht. Naast het proosten op een nieuw kalenderjaar en nieuwe ideeën, werd er geproost op het 60-jarig bestaan van CNV. Om 17:00 uur kon men van achter zijn bureau direct aan het avondmaal: de tafels stonden vol met heerlijke pizza’s! In combinatie met een drankje, kon men elkaar makkelijk vinden en kwamen er leuke gesprekken op gang. Om 18:00 uur nam voorzitter Michiel Hietkamp het woord. Hietkamp liet de mogelijkheid niet aan zich voorbij gaan om de kernwoorden voor het komende jaar te benadrukken; ambitie en daadkracht! CNV Jongeren zal zich dit jaar inzetten voor een arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen.

Daarnaast richt CNV Jongeren zich op de toekomst. Het pensioenstelsel spreekt misschien niet direct tot een ieders verbeelding, maar het is enorm belangrijk voor deze toekomst en CNV Jongeren zet zich hiervoor in. 2015 is een jaar waarin wij ook te maken zullen krijgen met onzekerheden. Zo zal de student zich afvragen of hij zijn studie wel gaat halen terwijl die net afgestuurde zich afvraagt of hij zijn baan wel kan behouden. CNV Jongeren is er om voor al die mensen klaar te staan en te helpen waar nodig. CNV jongeren behartigt de belangen van ons allen en zal zich het komende jaar vol inzetten.

Na de sprekers werd stagiair Job naar voren geroepen. Hij heeft zich enorm ingezet om deze avond mogelijk te maken. Zo zouden de oliebollen er zonder hem niet geweest zijn. Job heeft ook een toffe video gemaakt waarin het afgelopen jaar van CNV jongeren voorbij komt. Behalve heel leuk in elkaar gezet, is het heel gaaf om alle gebeurtenissen in een flits voorbij te zien komen! In deze video zijn onze actieve leden te zien, waarvan er een deze avond aan het woord kwam. Om precies te zijn een lid van de werkgroep onderwijs. Een trots lid dat aangeeft blij te zijn om deel uit te mogen maken van CNV Jongeren, omdat hij zo een echt bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Ook kwamen de verschillende werkgroepvoorzitters en projectleiders aan het woord. In een korte pitch gaven zij aan wat zij doen en waarom hun werkgroep of project belangrijk is. Het nieuwe jaar brengt duidelijk een hoop frisse energie met zich mee. Een groep toegewijde, jonge mensen met een gezamenlijk doel; een goede toekomst op de arbeidsmarkt voor iedere jongere. Uiteraard kan de champagne niet ontbreken en proostten de aanwezigen op het komende jaar. Een lekke hap van de oliebol en er wordt gezellig verder geborreld. Na een aantal drankjes keerde men weer huiswaarts, morgen moet er hard gewerkt worden om de plannen in praktijk te brengen!