Nieuws

Event | Black Friday: Alles heeft zijn prijs | Verplaatst: 27 januari 2022

Vrijdag 26 november is het Black Friday: dé dag waarop je shopt met grote kortingen en acties. Maar is de kleding die je koopt wel zo eerlijk gemaakt? Om je bewuster te maken van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie organiseren we als afsluiting van de campagne Alles heeft zijn prijs – in samenwerking met CNV Internationaal – een event over eerlijke kleding. Eerlijke kleding betekent: mensen die jouw kleding maken kunnen dit op een veilige manier doen, krijgen daar eerlijk loon voor, hebben inspraak en kunnen lid worden van een vakbond die voor hun belangen opkomt. Tijdens het event geven we je tips, inspireren we je met een toffe spreker uit de wereld van duurzame kleding én kun je tweedehands kleding shoppen.

Ben jij je bewust van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie? Wil jij hier iets aan doen, maar weet je niet hoe? Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van CNV Internationaal blijkt dat je niet de enige bent. Van de jongeren geeft 63% aan meer te willen betalen voor een kledingstuk dat eerlijk geproduceerd is en wil 54% meer haar best doen om eerlijke kleding te kopen. Het percentage jongeren dat ook daadwerkelijk eerlijke kleding koopt ligt veel lager: 21% van de jongeren. Hoe dat kan? Er is te weinig informatie over of kleding wel of niet eerlijk is. Reden voor ons om als (jongeren)vakbond hier meer aandacht aan te besteden. Met de campagne Alles heeft zijn prijs én met ons event.

Hoe ziet het programma eruit?

Je bent vanaf 19.30 uur welkom bij In De Ruimte (Oudegracht aan de Werf 230, Utrecht). Om 20.00 uur start het programma, met CNV Jongeren voorzitter Justine Feitsma en CNV Internationaal voorzitter Anneke Westerlaken. Zij lichten het onderzoek van Motivaction toe, er komt een super inspirerende (jonge!) spreker uit de wereld van de duurzame kleding langs en we geven je veel tips voor het kopen van eerlijke kleding. Om 21.00 uur starten we de borrel mét een tweedehands kledingmarkt. Kom jij bij ons shoppen?

Meld je aan

Wil jij je laten inspireren? Tips krijgen voor het kopen van eerlijke kleding én bij ons komen borrelen en shoppen? Meld je hieronder aan voor ons event.

Voor het evenement houden wij ons aan de geldende coronamaatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM. Om deze reden hebben we op dit moment besloten het evenement te verplaatsen naar donderdag 27 januari 2022. We houden je op de hoogte!