Nieuws

Doe mee aan de pensioenlab academie 2021/2022

Ben jij geïnteresseerd in pensioenen, tussen de 18 en 35 jaar oud en heb jij de ambitie om in de toekomst een bestuurdersrol in een Pensioenfonds op je te nemen? Meld je dan nu aan voor de nieuwe editie van de PensioenLab Academie, waarin jij wordt opgeleid tot Pensioenfondsbestuurder op Geschiktheidsniveau A!

Wij zijn op zoek naar een nieuwe selecte groep jongeren die de PensioenLab Academie doorlopen en daarmee aan het einde van de rit daadwerkelijk klaar zijn voor een bestuursfunctie doordat ze beschikken over Geschiktheidsniveau A. De deelnemers hebben na afloop van het opleidingstraject de kennis, vaardigheden en het juiste netwerk om een goede start te maken als pensioenfondsbestuurder. Je wordt opgeleid tot een gekwalificeerd pensioenfondsbestuurder door middel van het professionele opleidingsprogramma Governance niveau A bij de opleider voor pensioenfondsen SPO. Daarnaast maak je kennis met de praktijk door een traineeship en een mentortraject. Jongeren die in de afgelopen jaren eerder deel hebben genomen aan de Academie of AcademiePlus zijn ook welkom om zich aan te melden voor het nieuwe traject.

Over het traject

De selectieprocedure bestaat uit twee (mogelijk drie) rondes. De eerste selectie wordt gedaan door het PensioenLab op basis van cv en motivatie. De tweede selectie vindt plaats door middel van een intake (gesprek) bij SPO. Eventueel maakt een aanvullend assessment onderdeel uit van de procedure. Medio september 2021 zal het traject van start gaan middels een startbijeenkomst. Alle deelnemers worden geacht hierbij aanwezig te zijn. De datum hiervan wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. De traineeships en mentortrajecten zullen evenals de opleiding medio september/oktober van start gaan en duurt tot ongeveer eind april 2022. Ga voor meer informatie naar www.pensioenlab.nl/dit-doen-wij/academie/programma.

Meld je aan

Je kunt je aanmelden door uiterlijk vrijdag 9 juli een motivatiebrief + CV te sturen naar academie@pensioenlab.nl. Stichting PensioenLab neemt contact met je op over het vervolg van de inschrijving en het selectietraject. De Academie heeft ruimte voor maximaal tien deelnemers. Heb je vragen? Neem dan contact op met Anne Vermeulen via academie@pensioenlab.nl of via 0646475216.

Over pensioenlab

Stichting PensioenLab is in 2014 opgericht door de jongerenvakbonden FNV Young & United, CNV Jongeren en VCP Young Professionals met als missie om jongeren een stem te geven in de pensioenwereld. Enerzijds doen we dit door jongeren in groepen na te laten denken over actuele pensioenvraagstukken en de pensioensector hierover te adviseren. Anderzijds doen we dit door jongeren op te leiden voor een plek in een pensioenfonds. Om aan de verwachtingen en behoeftes van zowel jongeren als de pensioensector te kunnen blijven voldoen hebben we de PensioenLab Academie in een nieuw jasje gestoken.