Nieuws

De ‘Week van de Starter’: info voor starters over de woningmarkt


Wat is de ‘Week van de Starter’? Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie is groot. Ook kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Bijvoorbeeld: hoeveel geld kan en wil ik besteden aan een huis? Waar wil ik wonen? En wil ik kopen of huren?

De juiste informatie hebben helpt bij het maken van deze belangrijke keuzes, maar deze informatie is versnipperd over verschillende organisaties en informatiebronnen. Het is daardoor best moeilijk om snel een compleet overzicht te krijgen van de mogelijkheden die je hebt als starter op de woningmarkt.

Daarom organiseert het ministerie van BZK samen met Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG de “Week van de starter”. De Week van de Starter vindt plaats tussen 28 september en 4 oktober. Het doel van deze week is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden. Deze plek is www.startenopdewoningmarkt.nl In de “Week van de Starter” brengen we deze centrale plek onder de aandacht door het organiseren van verschillende events voor starters op de woningmarkt.

 

Starten op de woningmarkt: hoe doe je dat? Tijdens het #startersspreekuur gaat Gwenn van Poorten (BNN) in gesprek met woningmarktexperts. Kijk mee op 28 september om 16.30 op www.startenopdewoningmarkt.nl/startersspreekuur