Nieuws

De Efteling verkozen tot Beste Vakantiewerkgever van het jaar

Kaatsheuvel – CNV Jongeren heeft De Efteling verkozen tot Beste Vakantiewerkgever van het jaar. De jongerenvakbond heeft veiligheid hoog in het vaandel en samen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid promoten zijn veiligheid op de werkvloer.

Jaarlijks worden zo’n 19.000 jongeren behandeld op de spoedeisende hulp en ook agressie, geweld en seksuele intimidatie op de werkvloer komen steeds vaker voor. Vooral jongeren zijn een kwetsbare groep en daarom zijn CNV Jongeren en het ministerie een campagne begonnen onder de naam Lifeguards.

Uiteindelijk zijn 10 bedrijven, door heel Nederland, genomineerd. De Efteling viel vooral op door de uitstekende inwerkperiode, waarin jongeren intensief worden begeleid, aangestuurd door coördinatoren en ervaren collega’s en volop de mogelijkheid krijgen om werkzaamheden te vinden die bij hen passen. Door de uitstraling van het pretpark is zij een zeer geliefde vakantiewerkgever, waar meer dan 1.100 jongeren hun vakantiegeld bij elkaar sparen. De jongere die haar vakantiebaan heeft genomineerd is de zeventienjarige Franka Warmerdam uit Drunen. “Het is een erg bijzondere vakantiebaan, waar alles goed is geregeld. Ik heb veel jonge collega’s, maar er is altijd oog voor persoonlijke begeleiding”.

De uitreiking heeft gister plaatsgevonden in het park en directeur Fons Jurgens nam de award in ontvangst.