Nieuws

Charlaine en Duco over de Ambassadeurs van de Techniek

Ambassadeurs van de Techniek zijn enthousiaste, jonge technici die in de klas vertellen over de mogelijkheden in de techniek. Charlaine (22) en Duco (24) zijn twee van de Ambassadeurs die wij hebben opgeleid om voorlichting te geven. Ze vertellen waarom zij vinden dat meer jongeren voor een studie of beroep in de technieksector zouden moeten kiezen.

‘’Het beeld dát jongeren hebben van techniek, klopt vaak niet’’, zegt Charlaine. ‘’Dat geldt vooral voor meisjes. Zij denken al snel dat je vies wordt van techniek maar dat is helemaal niet zo. Volgens mij past techniek juist heel goed bij meisjes, omdat het vaak om precisiewerk gaat’’. Tijdens de gastles van Ambassadeurs van de Techniek vertelt Charlaine over haar studie en stage die ze heeft gelopen. ‘’Leerlingen hebben vaak allerlei vragen’’, vertelt ze. ‘’Waarom heb je voor deze studie gekozen?’ en ‘Wat kun je er later mee worden?’ Ik probeer alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Zo help ik de leerlingen om voor zichzelf te bepalen of een keuze voor techniek bij hen past’’.

Charlaine geeft de gastlessen samen met haar studiegenoot Duco. Ook hij vindt het belangrijk om jongeren een beter beeld te geven van techniek. ‘’Jongeren hebben allemaal een smartphone, maar ze hebben geen idee wat techniek is en wat de carrièremogelijkheden zijn’’. Duco en Charlaine dagen leerlingen uit om ideeën te bedenken voor problemen uit hun dagelijkse leven. ‘’In het begin is het soms lastig om iedereen mee te krijgen’’, zegt Duco. ‘’Maar in de loop van de les zijn er steeds meer leerlingen die alles van ons willen weten’’.

Charlaine Binda (22)

Duco Golhof (24)

Het volledige artikel is hier te lezen!

Bekijk hier de video van Duco en de video van Charlaine en zie waarom ze voor een technische opleiding hebben gekozen en waarom ze met veel plezier voorlichtingen geven over techniek aan leerlingen in het voortgezet onderwijs!


Leuk weetje! Vorig schooljaar verzorgden de Ambassadeurs van de Techniek ruim 400 gastlessen en stonden ze op 35 beurzen en events.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook Ambassadeur van de Techniek worden? Lees hier meer en meld je aan! Wilt u aan een gastles op uw school? Kijk op de website van Techniek Talent voor meer informatie en het aanmeldformulier. Een gastles van een Ambassadeur van de Techniek is kosteloos.