Nieuws

Ambassadeurs van de Zorg gestart

Jongeren enthousiasmeren scholieren voor zorg en welzijn

In januari startten 25 studenten en starters uit zorg en welzijn met het traject Ambassadeurs van de Zorg. Met een interactieve voorlichting en persoonlijke verhalen laten zij ruim 3000 scholieren zien hoe divers, waardevol én leuk het werk in deze sector is. De opleidingen van de ambassadeurs zijn divers: van gezinsvoogd en pedagogisch medewerker tot verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Het programma is een initiatief van CNV Jongeren en onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het bijzonder de landelijke campagne Ik Zorg om het personeelstekort in zorg en welzijn tegen te gaan.

Peer education

In 2019 geven de ambassadeurs 120 voorlichtingen aan vmbo- en havo-scholieren. Ter voorbereiding traint CNV Jongeren ze in communicatie- en presentatievaardigheden. Zij verbreden eerst hun eigen kijk op de wereld van zorg en welzijn en leren hoe zij hun persoonlijke verhaal goed kunnen overbrengen op de doelgroep. Deze kennis en ervaring brengen ze in tijdens de interactieve voorlichtingen. Dit is een belangrijk onderdeel van onze peer education: jongeren kunnen als leeftijdsgenoten zich het beste verplaatsen in de belevingswereld van jongeren.

Influencersprogramma

Een aantal ambassadeurs worden het boegbeeld van Ambassadeurs van de Zorg. Als influencer geven zij een dagelijks inkijkje in hun werk en beroepsveld. CNV Jongeren ontwikkelt het influencersprogramma en faciliteert de influencers in middelen, bijzondere activiteiten en ontmoetingen.

Direct een bezoek aan jouw klas inplannen? Neem contact op met avdz@cnvjongeren.nl.