Nieuws

Grootste opkomst ALV ooit!

Op woensdag 3 december was het dan zover: de Algemene Ledenvergadering van CNV Jongeren. Maar liefst 50 jongeren waar op dit halfjaarlijkse evenement afgekomen, meer dan ooit tevoren. Niet alleen de vaststelling van het beleidsplan en een interessante workshop lagen hieraan ten grondslag, maar ook een goede communicatiecampagne vooraf.

In het centraal gelegen NH Hotel in Utrecht werd er om 19.00 uur afgetrapt met het zogenoemde “gesloten deel”. Tijdens dit deel, uitsluitend bedoeld voor leden, werd het beleidsplan voor 2015 vastgesteld, de begroting en was er de benoeming van Tarik Uçar als lid van de Raad van Toezicht. Voorzitter Michiel Hietkamp presenteerde het beleidsplan met verve, opgesteld door het bestuur, samen met de bestuurscommissie. De begroting werd behandeld door penningmeester Anneke Westerlaken en beide documenten mochten rekenen op de goedkeuring van de leden. Ook de benoeming van Tarik verliep vlekkeloos en de jongerenvakbond was zo klaar voor 2015.

Het “open deel” begon om 20.00 uur en was zoals de naam als suggereert, toegankelijk voor iedereen. Tijdens dit deel werd er een interessante en boeiende workshop debatteren verzorgd door twee trainers van de NJR. Deze jonge trainers waren goed voorbereid en de workshop werd zeer goed ontvangen door de aanwezigen. Tijdens deze workshop werden de jongeren, middels onder andere een Lagerhuisdebat, bekend gemaakt debatvaardigheden en presentatietechnieken. Vervolgens ging de zaal in drie groepen uiteen om te spreken over de drie speerpunten uit het beleidsplan: Arbeidsmobiliteit, Jongeren en Arbeidshandicap en Pensioen. Dit leverde goede discussies op waarbij de meeste creatieve ideeën werden gebruikt voor de concrete invulling van de speerpunten. Deze discussies werden geleid door Semih, Robin en Anna.

Al met al was het een zeer goede avond, waarbij de jongeren centraal stonden, zoals het hoort. Op naar een goed 2015, beginnende met de nieuwjaarsborrel op 15 januari in Utrecht!