Jong Geleerd = Jong Gedaan: retail

Jong Geleerd = Jong Gedaan: retail


Zoals je vast wel weet is de sector retail zichzelf aan het heruitvinden. Steeds meer mensen winkelen online in plaats van in fysieke winkels en klanten vragen steeds meer service. Dit proces wordt nog eens versneld door de corona crisis en de bijbehorende 1,5 meter richtlijnen.

Hierdoor is het voor jonge medewerkers in de retail extra relevant om te doen aan zelfontwikkeling en een leven lang leren. Maar hoe krijgen we deze jonge generatie retailmedewerkers zover? Hiervoor vragen wij jouw hulp!

 Blijven ontwikkelen

CNV Jongeren en James uitvoerder van loopbaanplatform Youfit@retail, zijn op zoek naar enthousiaste en ambitieuze jonge retailmedewerkers (tot 35 jaar) die willen mee denken over vernieuwing binnen de sector.

In een diepte interview gebaseerd op design thinking (een probleemoplossing methode) vragen wij jou om mee te denken over oplossingen voor dit vraagstuk. Het interview duurt ongeveer één uur en zal via beeldbellen plaatsvinden. Bijvoorbeeld Skype of MS Teams.

Als je meedoet dan help je de sector echt vooruit en bovendien staat er een leuke vergoeding van €25,- vrijwilligersvergoeding tegenover!

De uitkomsten van de interviews worden gebundeld in een rapport waarin adviezen aan de sector worden gegeven. Dit rapport presenteren we aan werkgevers en vertegenwoordigers uit de detailhandel. Vervolgens worden jullie adviezen breed verspreid binnen de sector!

 Doe mee!

Snel 25 euro verdienen en bovendien een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jouw sector? Lijkt het je interessant om mee te doen? En ben je jonger dan 35 jaar met een baan in de retail? Meld je hier dan aan!

Justine Feitsma
Projectleider arbeidsmarktprojecten