Financieel Fitte Jongeren

Dé vraagbaak voor je geldzaak

Hoe zit jij erbij?

Financieel Fitte Jongeren

 

Wij vinden het ontzettend zorgelijk dat meer dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 27 jaar een schuld heeft gehad. Schulden en financiële zorgen geven een jongere een valse start. Na het afronden van de studie start een nieuwe levensfase, waarin  jongeren de fundering bouwen voor de rest van hun leven. Zij gaan huizen kopen, een gezin starten en ontdekken welke baan het beste bij hen past. Financiële zorgen en/ of problemen belemmeren hen hier erg in. Het heeft niet alleen op persoonlijk niveau gevolgen, maar ook werkgevers voelen de gevolgen van de financiële situatie van hun werknemers.

Onderzoek van het Nibud wijst uit dat 62% van de werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen. 57% van de werkgevers ziet daarom personeel met schulden als een groot risico voor de organisatie. Iemand met financiële zorgen heeft 20% minder concentratievermogen en arbeidsproductiviteit. Een werkgever is al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient. CNV Jongeren wil hier iets aan doen en bundelt de krachten met Kandoor om samen de volgende impact te maken:

Wij willen betere informatievoorziening en ondersteuning rondom geldzaken leveren waardoor jongeren keuzes kunnen maken die bijdragen aan een gezonde financiële situatie nu en in de toekomst.  Hierdoor zijn meer jonge  werknemers financieel fitter waardoor ze beter presteren op werk en het verzuim verminderd. 

Dit doen wij met een pilot project dat wij gratis aanbieden bij een aantal gemeenten, zodat jonge gemeenteambtenaren financieel fit blijven en worden. Vind jij ook dat de gemeente waar jij werkt hieraan mee moet doen? Meld je dan snel aan door ons te mailen of bellen!

Download hier de flyer met alle informatie!

Aanmelden of meer weten?

Justine Feitsma
Projectleider arbeidsmarktprojecten

j.feitsma@cnvjongeren.nl | 06-10452454

Samenwerkingspartners

AENO_Logo_RGB_Staand-Donkerblauw
og-kandoor