Change agents pakken werkstress aan

Change agents pakken werkstress aan

CNV Jongeren is een integrale aanpak aan het ontwikkelen, waarbij wij verschillende lagen (Individu, cultuur en structuur) van het probleem adresseren. Een van die onderdelen is het aanzetten tot een cultuur/structuur verandering door het opleiden en inzetten van Change Agents. De Change Agents zijn jonge zorgprofessionals (t/m 35 jaar).

Deze jonge Change Agents agenderen het thema (werk)druk/ geluk binnen organisaties. Met deze bottom-up/ inside-out verandering zetten we de doelgroep in een actieve rol (in plaats van slachtoffer) en activeren zij met ons steeds diverse stakeholders binnen organisaties om dit serieus op te pakken. We willen dat het thema werkdruk/ geluk binnen (verschillende lagen van) de organisatie een plek krijgt. Zo hopen we aan te zetten tot een duurzame verandering!

We maken gebruik van de inside-out/ bottom-up aanpak. We trainen en begeleiden de doelgroep zodat ze zelf vaardig zijn om dit probleem aan te kaarten en wij creëren met hen de ruimte om dit te doen.  De jongeren zetten een olievlek in gang: gaandeweg activeren zij steeds meer mensen actie te ondernemen binnen hun cirkel van invloed!

doe mee

Wij kunnen dit niet alleen en zoeken daarom:

– Jonge zorgprofessionals die met ons het taboe willen doorbreken, verhalen vertellen en de boel gaan veranderen!
Organisaties die werk willen maken van dit thema en met ons in gesprek willen gaan over wat wij hierin kunnen betekenen, bijvoorbeeld door middel van een op maat gemaakt traject.

Meedoen? Neem contact op met:

Justine Feitsma
Projectleider team Jong & Arbeidsmarkt

j.feitsma@cnvjongeren.nl | 06-10452454.

 

Anderen vinden dit ook leuk