Nieuws

Terugblik Bar & Bond #4 werkgeluk

Woensdagavond was de vierde editie van Bar & Bond, de kritisch-gezellige borrel voor leden en niet-leden van de vakbond. Het onderwerp van deze editie: WERKGELUK. Met een tiental jongeren en 3 mini-inspiratie workshops bespraken 4 gastsprekers het belang van werkgeluk onder jongeren. Het was een avond vol persoonlijk vragen en inspiratie!

Waarden

Mariska Wimmers van Bureau Mik liet ons zien waarom onze waarden zo belangrijk zijn. Werkgeluk begint bij jezelf: you are what you do! Alle jongeren gingen op zoek naar hun waarden en maakten daar een top 3 van. Daarna werd er onderling besproken, waarom die waarden zo belangrijk voor je zijn. Iedereen ging druk overleggen en vertelden vol overtuiging waarom dit hun waarden zijn.

Geluksmomentjes

Marjan van der Bult van de Gelukfabriek deelde haar verhaal en ervaringen over werkgeluk. ‘’Ik bedenk me ’s avonds hoe ik me de volgende dag wil voelen’, was één van haar uitspraken. Negatief of positief denken heeft veel invloed op je geluk. De gedachte van ‘oh nee hè, ik moet nog boodschappen doen’, is een echte no-go voor je geluk! Bekijk het eens van de positieve kant. Je WILT boodschappen doen, want je wilt lekker eten, je wilt gezond leven en goed voor jezelf zorgen. Het is een keuze die veel invloed heeft op je (werk)geluk.

Verder zijn de geluksmomentjes in je leven van invloed op je werkgeluk. Iedereen krijgt met kleine en grote geluksmomentjes te maken. Voor sommigen is een groot behaald succes een geluksmomentje en voor anderen is iets kleins als een compliment op het werk al een gelukmomentje. En dit was ook zo bij de aanwezige jongeren. Vol enthousiasme deelden de jongeren hun ervaringen en geluksmomentjes met de rest van de groep.

Blijvend gelukkig

Ook Mariska en Jop van Trainingfarm deelden hun tips met de groep. Ze lieten de groep jongeren via stellingen nadenken over hoe zij hun waarden kunnen waarborgen. Wat doe je als er tegenslagen of negatieve gedachten op je pad komen? Een helaas veel gekozen actie is dat jongeren hun stress/ongeluk weg eten. Maar dit is een kortetermijnoplossing, die er niet voor zorgt dat je van deze negatieve gedachtes afkomt en je ook nog eens dik achterlaat! Een goede tip van het Trainingfarm-team was om gewoon door te gaan met wat belangrijk is voor jou! Je kunt je doel behalen, ondanks de negatieve gedachtes. Laat het voor een gedeelte los, ga met je gedachten aan de slag maar verlies je einddoel, je waarden, niet uit het oog!

Mariska en Jop zijn veel bezig met geluk in het onderwijs. Er moet voor gezorgd worden dat jongeren geen onmogelijke doelen voor zichzelf gaan stellen en daardoor ongelukkig raken als ze hun droomdoel niet behalen.

Een positieve avond, waar persoonlijke verhalen gedeeld werd en iedereen eerlijk was. De jongeren spraken vol enthousiasme met elkaar en hebben tips en ervaringen met elkaar gedeeld. De avond werd afgesloten met een heerlijke borrel, hapjes en netwerkende en gelukkige jongeren!

Wil jij ook een keer aansluiten bij Bar & Bond? Laat het ons weten: info@cnvjongeren.nl