Nieuws

In 5 stappen salaris onderhandelen

“De twintiger van nu verdient minder dan een leeftijdgenoot voor de crisis” prijkt het in de kranten. We worden bijna bestempeld als ‘verloren generatie’. Hier moeten we iets aan doen! Wij vertellen jou in vijf stappen hoe je ijzersterk kunt onderhandelen over je salaris.

 

  1. Goede voorbereiding loont

Het klinkt cliché, maar gebruik Google ook nu als je beste vriend. Lees je goed in over het gemiddelde salaris van de functie, voordat je in gesprek gaat over het salaris. Zo kun je nagaan of je toekomstige werkgever een realistisch bedrag voorstelt. Scheelt je zo een aantal tientjes per maand! Bezoek verschillende websites om jouw salaris te berekenen. Bijvoorbeeld op www.loonwijzer.nl.

 

  1. Laat je niet verleiden door te zeggen wat je salaris was/is.

Voor werkgevers is dit een goede truc om je uit de tent te lokken. Op het moment dat jij je (lagere) oude salaris noemt, dan is dit voor de werkgever een bedrag om aan vast te houden. Geef aan dat je huidige salaris niet relevant is. Je solliciteert ten slotte op een nieuwe functie!

 

  1. De heilige graal: de cao

De meeste bedrijven zijn aangesloten bij een cao. Je vind een overzicht van alle cao’s op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als de organisatie geen cao heeft, dan kun je een cao erbij pakken die geldt voor die branche of een vergelijkbare branche.

In elke cao vind je salaristabellen. Een salaristabel heeft ‘schalen’ om het niveau van de functie in geldwaarde uit te drukken. In de cao lees je ook welke functies in welke schaal thuishoren. Dubbel-check dus of dit overeenkomt met het aanbod van je toekomstige werkgever. Als dit niet zo is, dan kun je alvast een extra onderhandelpuntje noteren!

 

  1. Creëer onderhandelingsruimte

Let ook op de schaaltreden! Schaaltreden? Iedere schaal heeft schaaltreden. Ook hier kun je over onderhandelen. Bedenk hoeveel ervaring je al hebt met verschillende werkzaamheden. Door net iets hoger in te zetten dan het salaris wat je eigenlijk zou willen creëer je een onderhandelingsruimte. Zo kun je altijd nog wat zakken in prijs en kom je niet onder je gewenste salaris uit.

 

  1. Secundaire arbeidsvoorwaarden

Je onderhandelt niet alleen over je salaris, maar ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan een auto van de zaak, een dertiende maand, reiskostenvergoeding, opleidingskosten en thuiswerken. Als het salaris iets lager uitpakt dan je hoopt, dan kun je zeggen “Ik ga akkoord met jouw salarisvoorstel, maar dan zie ik er ter compensatie graag *een dag thuiswerken/reiskosten/of een andere wens* voor terug”.