Nieuws

REALISTEN Academie: eerste masterclass met Rolf Schrama

Tijdens de eerste masterclass van de REALISTEN Academie hadden de 24 realisten bezoek van Rolf Schrama, paralympisch zeiler en inspirerend spreker. De masterclass ging over grenzen verleggen: hoe kun je zelf regie hebben over je loopbaan en je arbeidsbeperking in je voordeel laten werken? Rolf inspireerde de groep met zijn ervaringen als topsporter, econoom en zijn leven met een beperking. CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski: “De REALISTEN Academie biedt jongeren met een beperking de kans om een bijdrage te leveren aan de samenleving en hun talenten te ontwikkelen. De realisten kunnen op deze manier meedoen en hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Ik ben blij dat we op deze manier een unieke invulling geven aan de maatschappelijke diensttijd”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op-maat programma

De realisten krijgen zes masterclasses aangeboden die hen helpen bij de persoonlijke ontwikkeling. Het programma is afgestemd op de thema’s en leerdoelen van de deelnemers. Het programma helpt realisten bij het versterken van hun positie op de arbeidsmarkt: hoe ga je in gesprek met een werkgever, wat vertel je wel en niet over je beperking en hoe zit wet- en regelgeving in elkaar? Naast de inhoudelijke onderwerpen, is er aandacht voor inspirerend spreken: hoe gebruik ik storytelling en wat betekend werkgeluk voor mij?

Op bezoek

Laat je inspireren door de verhalen van jongeren met een arbeidsbeperking, zodat we samen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt! Komt binnenkort een van de 24 realisten bij jouw bedrijf, event of school langs?

Informatie en aanmelden: realisten@cnvjongeren.nl