Lancering Jongerenkieswijzer ’17

Jongerenkieswijzer 2017 vierkant CNV Jongeren

Lancering Jongerenkieswijzer ’17

Keuzestress! Iedereen hoort kreten als ‘jongeren zijn de toekomst!’ en ‘stemmen is belangrijk’. Maar met 81 (!) politieke partijen zien we soms door de bomen het bos niet meer. Wil je weten welke partij écht bij jou past, zodat je 15 maart vol vertrouwen naar de stembus loopt? Speciaal voor jou hebben we de Jongerenkieswijzer ontwikkeld! Meld je alvast aan voor de lancering van de Jongerenkieswijzer op woensdagavond 15 februari. Je kunt je aanmelden via het Facebookevent.

CNV Jongeren

Semih Eski, voorzitter CNV Jongeren, is enthousiast over het initiatief: “De Tweede Kamerverkiezingen zijn erg belangrijk voor jongeren. Het nieuwe kabinet zal keuzes maken die invloed hebben op de toekomst van jongeren. Studieschulden, flexibilisering van de arbeidsmarkt en een onduidelijke toekomst van ons pensioen. Het zijn thema’s waar we na 15 maart meer duidelijkheid over krijgen. Jongeren verkeren al lange tijd in onzekerheid en we staan te vaak langs de zijlijn. Het is belangrijk dat jongeren hun stem laten horen en 15 maart de stembus gaan, zodat later niet de rekening bij jongeren ligt. De Jongerenkieswijzer helpt jongeren bij het maken van hun keuze”.

CNV Jongeren wil de positie van jongeren op de arbeidsmarkt verbeteren door zich in 2017 te richten op de thema’s: aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en pensioenen. Deze jongerenonderwerpen moeten veel hoger op de politieke agenda staan.