Bondte Burgers – Jongerenpanel

Jij de stem wij de echo – Bondte Burgers – CNV Jongeren 001

Bondte Burgers – Jongerenpanel

Niet op je mondje gevallen? Laat van je horen! De polder en politiek is nog te veel gevuld met oude grijze blanke mannen. Wij leggen de stem van het jonge volk op tafel, maar hier hebben we wel jou bij nodig! Verzamel je hersentroep(en), deel met ons je sores en voeg je bij onze Bondte Burgers – een groep jonge mensen die hun mening geeft over jongerenkwesties.

Onzekerheid op de arbeidsmarkt

We zijn vaak onzeker over onze carrière. Je zit eerst jaren in de schoolbanken en je hebt ieder half jaar een andere bijbaan of stage. Eenmaal klaar met je opleiding is het afwachten of je ooit je droombaan scoort. Tot die tijd zit je thuis of hop je van tijdelijke baan naar tijdelijke baan.

Wat vind jij van tijdelijke contracten en jeugdwerkloosheid? Valt het allemaal wel mee of maak je je erg zorgen? En wat zou volgens jou een goede oplossing kunnen zijn? Laat je inspireren door sprekers en andere jonge mensen en deel jouw mening bij Bondte Burgers!


Bondte Burgers

Heb je soms het idee dat je wel een mening hebt, maar dat je er in je eentje niet bovenuit kunt schreeuwen, zodat iedereen luistert? Wij vinden dat jongeren nog te vaak op het overleg menu staan. Jongeren zitten nog te weinig aan tafel met politici en beleidsmakers die de regels maken. Bij Bondte Burgers gaan we letterlijk samen aan tafel. We inspireren, discussiëren en vormen in één avond een mening over thema’s. Jouw input is niet voor niets, want wij bieden daarna jouw mening aan bij policiti en beleidsmakers!


Wie wij zijn?

Wij zijn CNV Jongeren, de enige onafhankelijke bond voor jong werkend Nederland. Een sociale beweging die geslacht, kleur, cultuur en achtergrond overstijgt. Wij zijn jouw hulplijn bij vragen over stages, solliciteren, werk en inkomen. De bond die opkomt voor de belangen van jonge mensen en staat voor toegankelijk onderwijs en gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen.


Goed om te weten

Datum: woensdag 12 april
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Paviljoen pOp, naast Utrecht Centraal
Thema: onzekerheid op de arbeidsmarkt

Aanmelden: info@cnvjongeren.nl

Programma:

19.00   Inloop & intro
19.30   Eerste spreker & Pubquiz
20.00   Tweede spreker & Pubquiz
20.30   Kies je thema: Bondte Brainstorm
21.15   Korte presentatie uitkomsten
21.30   Afsluiting