Standpunten

Voor lobby, invloed en zeggenschap

Standpunten

Wij krijgen via veel verschillende kanalen het geluid door van wat jongeren bezig houdt en waar zij tijdens studie en werk tegenaan lopen. In onze werkgroepen worden alle signalen samengebracht en besproken. Wat zijn de achterliggende argumenten van jongeren en welke gevolgen zijn er door een bepaalde regelwijziging? Wat vindt de politiek hiervan en hoe gaan instellingen hiermee om? Na het bespreken van alle invalshoeken neemt een werkgroep een standpunt in. De standpunten zijn onze leidraad om te lobbyen en actie te voeren. Hieronder staat een totaaloverzicht van onze standpunten.

Standpunten Arbeidsmarkt

 

Standpunten Onderwijs

 

Standpunten Pensioen

 

Standpunten Participatie

  1. Studietoeslag jonggehandicapten moet centraal worden vaststaan met een hoogte van ten minste 180 euro.
  2. Geen jongeren tussen wal en schip. Jongeren met een arbeidsbeperking die na 2015 ingestroomd zijn in de Participatiewet zijn onzichtbaar. Niemand weet precies waar deze jongeren zijn en hoe het hen op de arbeidsmarkt vergaat. CNV Jongeren wil voorkomen dat deze jongeren uiteindelijk niet geholpen worden naar werk, studie of dagbesteding.
  3. Werk moet lonen. Jonggehandicapten die aan het werk zijn hebben recht op werk dat past bij hun mogelijkheden. Het is belangrijk dat er maatwerk geboden wordt, zodat ook jongeren met een handicap zich kunnen ontwikkelen. Dit houdt ook in dat jongeren zo normaal mogelijk aan het werk komen en daarbij een eerlijk loon verdienen.

Anderen vinden dit ook leuk