WoonLab Utrecht

CNV Jongeren WoonLab Utrecht

WoonLab Utrecht


Er zijn nog veel te weinig jongeren actief in huurdersorganisaties, terwijl het voor ons een moeilijke tijd is op de woningmarkt! Er zijn lange wachttijden voor een sociale huurwoning, de huurprijzen zijn hoog en we hebben vaak niet de middelen voor de vrije sector of koopmarkt. WoonLab Utrecht geeft jongeren de mogelijkheid om in groepen na te denken over de belangrijkste vraagstukken over huren in Utrecht. Met de uitkomsten adviseren en inspireren we de gemeente Utrecht, woningbouwcorporaties en huurdersorganisaties.

Programma WoonLab Utrecht

Kick-off

Donderdag 5 oktober start WoonLab met de kick-off! Dit is een introductie in de problematiek rondom huren voor jongeren in Utrecht. Ook kun je deze avond een aantal themasessies bijwonen om vervolgens een thema te kiezen waar je mee aan de slag gaat. De kick-off start om 17.30 uur met eten en eindigt rond 21.00 uur.

Thema avonden

Gedurende twee maanden ga je aan de slag met je thema in een groep. Eerst bepalen jullie een vraagstuk binnen het thema, dan gaan jullie onderzoek doen. Dit doen jullie door partijen zoals de gemeente en woningbouwcorporaties te spreken, maar ook door bijvoorbeeld jongeren te interviewen. Tot slot kom je met de groep tot een creatief, vernieuwend advies.

Eindevent

Het advies presenteer je donderdagavond 7 december tijdens het eindevent aan de gemeente Utrecht, woningbouwcorporaties, huurdersorganisaties, Woonbond en meer! Zij staan open voor alle ideeën, dus dit is dé kans om ze over te halen jullie idee uit te voeren.

 

  • DSC_3026
  • DSC_5836
  • DSC_3967
  • DSC_3976

Meedoen aan WoonLab Utrecht

  • Woon jij in Utrecht?
  • Ben je jonger dan 35 jaar?
  • Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten?
  • Wil jij de stem van jongeren vertegenwoordigen als het gaat om goed huren in Utrecht?

Doe dan mee aan WoonLab Utrecht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerkingspartners WoonLab Utrecht

Anderen vinden dit ook leuk