MedezeggenschapsLab (MZLab)

MZ LAB Rijk – kick-off – CNV Jongeren – 1008

MedezeggenschapsLab (MZLab)

Er zijn nog veel te weinig jongeren actief in de medezeggenschap van hun organisatie. Terwijl dit juist dé plek is om je stem te laten horen, mee te denken over de koers van de organisatie en ontzettend veel te leren. Jonge collega’s vinden de OR vaak stoffig of ouderwets, weten eigenlijk niet wat de OR doet of hebben zelfs nog nooit van medezeggenschap gehoord.  En dat terwijl bestuurders en ondernemingsraden juist behoefte aan meer jongerenparticipatie. Om inzicht te krijgen wat er bij hen speelt, om de continuïteit van de medezeggenschap te waarborgen en omdat jongeren vaak met verfrissende en innovatieve ideeën komen. Maar jongeren activeren voor medezeggenschap is niet vanzelfsprekend, het vraagt om een inspirerende en vernieuwende aanpak en dat is het MedezeggenschapsLAB!

Het MZ Lab is een traject waarin jonge medewerkers enerzijds de belangrijkste skills en kennis over medezeggenschap wordt bijgebracht en anderzijds worden uitgedaagd om nieuwe vormen van medezeggenschap te ontwikkelen. Deze ideeën presenteren de jongeren aan hun eigen bestuurders en ondernemingsraden. Na de afloop van het MZ LAB gaan zij gezamenlijk aan de slag om de medezeggenschap verder te versterken. MZ Lab wordt nu georganiseerd in de sectoren Zorg, Rijk, UMC en Waterschappen.

  • MZLab eindevent 3
  • MZLab eindevent 2
  • MZLab eindevent
  • MZ LAB Rijk – kick-off – CNV Jongeren – 1001
  • MZLab zorg voorkant

Organisaties

Wil je meer jonge collega’s betrekken bij de medezeggenschap in de organisatie? En kan deze wel wat vernieuwing gebruiken? Neem contact op en kom erachter wat het MZ LAB voor jouw organisatie kan betekenen.

Fondsen

Het MZ Lab wordt sectoraal georganiseerd, ondersteund door het desbetreffende arbeidsmarktfonds. Ben je bestuurder van een arbeidsmarktfonds en wil je weten wat het MZ Lab voor jouw sector kan betekenen? We komen graag in contact.

Organisatie aanmelden

Bij interesse in deelname en voor meer informatie over MZ Lab kun je contact opnemen met de projectleider.

Justine Feitsma
Projectleider arbeidsmarktprojecten

j.feitsma@cnvjongeren.nl | 06-10452454

 

Anderen vinden dit ook leuk