Lifeguards

Voorlichting veilig en gezond werken

Lifeguards

Veel jongeren starten hun werkcarrière met een flexcontract. Voor deze grote groep is het zeer belangrijk te weten wat hun rechten en plichten zijn. Hoe kan je als jonge flexkracht zorgen voor de juiste weerbaarheid in combinatie met veiligheid? Door de combinatie van jeugdig enthousiasme en onervarenheid, lopen jongeren een relatief groot risico op ongevallen. Reden voor ons om hen met een reeks voorlichtingen weerbaarder te maken op de werkvloer en hen beter inzicht te laten krijgen in potentieel gevaarlijke situaties.

De voorlichting wordt gegeven door jongeren die zijn getraind tot Lifeguard. Onderwerpen die ze tijdens de les aan bod laten komen zijn: voorbereiden op veilig werken, de inwerkperiode en situaties op de werkvloer. De lessen worden ondersteund met persoonlijke praktijkvoorbeelden en casevideo’s.

Bekijk een aantal voorlichtingsvideo’s op YouTube:

 

 

Lifeguards: de flexeditie

Onder het mom ‘jong geleerd is oud gedaan’ is CNV Jongeren enkele jaren geleden het project ‘Lifeguards’ gestart. Dit project richt zich op het weerbaar maken van jongeren op de werkvloer en vergroot het inzicht van jongeren om potentieel gevaarlijke situaties in te schatten. Deze editie Lifeguards richt zich op jongeren in de flexbranche. In samenwerking met Stichting Arbo Flex branche (STAF) heeft CNV Jongeren een lespakket ontwikkeld. Mbo-studenten worden opgeleid tot Lifeguards en verzorgen voorlichtingen op het mbo-scholen.

  • Stempel LG
  • IMG_0110
  • IMAG0020-300×225
  • IMG-20161025-WA0001
  • boekje flex van tegenwoordig – CNV Jongeren – jonge flexwerkers over veilig en gezond werken

School aanmelden

Interesse in een gratis gastles? Aanmelden is mogelijk bij onderstaande contactpersoon.

Miranda den Dekker
Projectmedewerker

m.dendekker@cnvjongeren.nl | 030 – 751 18 64

De flex van tegenwoordig


De Lifeguards zetten zich al jaren in voor veilig en gezond werken. Deze editie richt zich op jongeren in de flexbranche. Het afgelopen jaar zijn de Lifeguards langs mbo-instellingen geweest om voorlichtingen te geven over veiligheid en gezondheid op de werkvloer. In dit boekje lees je ervaringsverhalen van jongeren en ervarings deskundigen, geven we feiten en cijfers over jongeren in de flexbranche en bieden we een beknopte handreiking voor een gezonde en veilige werkvloer.

Anderen vinden dit ook leuk